Care sunt specificatiile chakrei radacina?

Semnificatia primei chakre, chakra radacina

Chakrele permit repartizarea energiilor care vin de la Univers spre corpul nostru. Chakra radacina este o chakra esentiala care face parte din cele 7, este prima din cele sapte chakre si una din cele mai importante.
Trebuie sa stii ca chakrele functioneaza in functie de cicluri.

Astfel, prima chakra are un ciclu de sapte ani. Se pune in miscare inca de la nastere si este complet activa la varsta de 7 ani. Apoi, cea de-a doua chakra se pune in miscare si tot asa. Primele trei chakre se afla in rotatie, una dupa alta, pana la varsta de 21 de ani, conditionate de mediul familial sau de un alt mediu care va determina viata de adult.

Termenul sanscrit pentru chakra radacina este Muladhara care inseamna fundatie sau suport al fundatiei. Este prima chakra, este situata la baza coloanei vertebrale, in dreptul coccisului. Functionarea sa se afla in stransa legatura cu chakra sacrala. Aceste chakre sunt deosebit de importante si au o influenta considerabila asupra ansamblului celorlalte chakre.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum stim daca o chakra este blocata

Simtul asociat chakrei radacina este mirosul si mantra sa este sufletul. Legata de inradacinare, ne permite sa ne conectam cu Pamantul mama. Organele si muschii aflati in legatura cu acesta merg de la picioare pana la bazin.

Aceasta chakra controleaza toate sentimentele legate de frica si de incredere. Asigura legatura dintre spirit si materie. Simbolul sau este lotusul cu patru petale care descriu cele patru puncte cardinale si metalul care o reprezinta este fierul. Animalul simbolic pentru chakra radacina este elefantul cu sapte trompe.

Cum functioneaza chakra radacina?

O chakra radacina care este bine armonizata confera incredere in fortele proprii, un sentiment de siguranta. Ai impresia ca nimeni nu te poate atinge. Canalizand energia terestra care este absorbita de picioare, permite stabilizarea unei persoane.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum poti armoniza chakrele

In concluzie, aceasta prima chakra joaca un rol deosebit de important in echilibrul vietii tale.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More