Ce semnifica chakra inimii?

Chakra inimii este chakra cu numarul 4. Se afla la originea iubirii si prieteniei si provoaca emotii pozitive precum daruire si bunavointa. In acest articol vei descoperi semnificatia chakrei inimii cunoscuta si sub numele de anahata. Ce ar trebui sa faci sa favorizezi echilibrul acesteia si care sunt actiunile sale asupra coprului si spiritului nostru?

Chakra inimii sau Anahata este chakra cu numarul 4 dupa chakra radacina, chakra sacra si chakra plexului solar. Aceasta se afla la nivelul cavitatii toracice, mai precis in mijlocul pieptului, intre sani. Este reprezentata de culoarea verde inchis insa si de roz. Este asociata cu elementul Aer si cu nota muzicala Fa.
Anahata este centrul chakrelor. Este inconjurata de chakre inferioare: Mulahadra, Svadhishthana si Manipura dar si de chakre superioare: Vishudda, Ajna si Sahasrara. Chakra inimii este punctul de fuziune al energiei fizice, spiriuale si subtile. Detine o anumita actiune in echilibrul fiintei umane si implinirea personala.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt specificatiile chakrei plexului solar

Care este semnificatia chakrei inima?

In sanscrita, Anahata semnifica “nelovit” sau “care nu suna”. Ceea ce inseamna ca, niciun animal, nicio nota muzicala, niciun zgomot, nu au capacitatea de a-l produce. Acesta din urma este fabricat de forta spirituala care creste in noi in urma unei meditatii profunde.

Chakra inimii este reprezentata de un lotus de culoare albastra sau verde, alcatuit din 12 petale. Pe acestea din urma, 12 silabe sunt inscrise: kam, kham, gam, gham, ngam, cham, chham, jam, jham, nyam, tam et tham. Precum si 12 vritis:

Asha: speranta;
Chinta: anxietate;
Cheshta: efort;
Mamata: simtul posesiei;
Dambha:aroganta;
Hypocrvikalata: lipsa energiei;
Ahankara: suferinta;
Viveka: discriminare;
Lolata: dorinta;
Kapatata: ipocrizie;
Vitarka: indecizie;
Anutapa: regret;

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt lucrurile importante pe care trebuie sa le stii despre chakra radacina

Chakra inimii apara iubirea, compasiunea, respectul fata de semeni, bunavointa, pacea si iertarea. Este sediul iubirii fata de sine si iubitii fata de semenii nostri.

O chakra a inimii echilibrata produce generozitate, atruism. Esti dispus, cu alte cuvinte, sa te ocupi de ceilalti cu bunatate si compasiune.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More