Pisicile pot fi alergice la oameni?

Pisicile pot fi alergice la oameni. Exista, dar este rara, iar alergenii sunt, in esenta, produse pe care le purtam cu noi.

Unii oameni sunt alergici la pisici. Este posibil invers? Teoretic, da, dar foarte putini veterinari vor trata o pisica alergica la oameni. Persoanele alergice la animale reactioneaza la matreata, bucati mici de piele moarta. In cazul animalelor de companie, in special al pisicilor, este mai probabil ca alergenii sa fie substantele chimice pe care le folosim. Desi nu este total imposibil, o reactie alergica la o pisica din cauza paduchilor umani este extrem de rara. Daca ai indoieli, intreaba medicul veterinar, deoarece oamenii folosesc multe produse potential problematice: detergentul de rufe, parfumul si cremele sunt toate surse posibile de alergie.

Care sunt simptomele alergiei la parul de pisica si cum ramane cu desensibilizarea?

Asemanatoare

Care este animalul cu cei mai multi dinti?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt rasele de pisici care adoră apa?

Alergia la pisici este cauzata de proteinele prezente in corpul lor, in principal secretoglobulina Fel D1, raspandita prin lingere, apoi de parul si solzii care cad. Prezenta unei pisici poate sa nu provoace probleme la primul contact sau pentru o perioada lunga de timp, dar apoi apare o alergie peste noapte. Se produc anticorpi IgE, care provoaca simptomele, sau se datoreaza limfocitelor T ale sistemului imunitar (ca in cazul astmului alergic).

Simptomele unei alergii la pisici pot semana cu cele ale unei alergii sezoniere la ochi (conjunctivita, ochi inlacrimati), pe langa curgerea nasului si stranut. Mai rar, ca in cazul alergiilor alimentare la copii sau adulti: urticarie. Unele persoane alergice la pisici au, de asemenea, dureri de gat si tuse. Socul anafilactic este foarte rar. Tratamentele reduc simptomele alergiei la pisica sau la caine. Cu toate acestea, desensibilizarea nu functioneaza bine. In general, este probabil ca alergiile sa creasca.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cel mai periculos peste din lume

Alergiile la pisici: cum le identifici?

Alergiile la om nu sunt frecvente la pisici. Pisicile sunt alergice in principal la intepaturile de purici si alte insecte, care provoaca mancarimi, si la anumite alimente, care provoaca tulburari de stomac sau mancarimi. Alte alergii ale pisicilor includ polenul, ca si la oameni, cu simptome respiratorii sau cutanate, si substantele chimice, care provoaca frecvent reactii cutanate. Veterinarii efectueaza teste cutanate pentru a gasi cauza si exista mai multe tratamente in functie de rezultate.

 

Sursa: https://www.caminteresse.fr/animaux/les-chats-peuvent-ils-etre-allergiques-aux-humains-11194293/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More