Care este rolul chakrelor in viata noastra?

Care sunt chakrele si care este rolul lor in viata noastra? Practic, orice cale spirituala poate fi descrisa ca o calatorie de la chakra de baza, numita „Mooladhara”, care se afla la baza coloanei vertebrale, pana la „Sahasrara”, care se afla in varful capului. Aceasta calatorie de la Mooladhara la Sahasrara este de la o dimensiune la alta. Acest lucru se poate intampla in diferite moduri, iar diverse practici yoga pot influenta aceasta miscare.

Care este rolul chakrelor in viata noastra?

Muladhara si rolul sau

Muladhara este de fapt formata din doua cuvinte: „Moola” inseamna radacina sau sursa, iar „adhar” inseamna fundatie. Este insasi temelia vietii. In corpul fizic, energiile tale trebuie sa se afle intr-o anumita masura in chakra Mooladhara. In caz contrar, nu poti exista. Daca Mooladhara este dominanta, mancarea si somnul vor fi factorii predominanti in viata ta.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce semnifica chakra inimii?

Chakrele si rolul lor – Swadhisthana

A doua chakra este Swadhisthana. Conform chakrelor si rolurilor lor, daca energiile tale se deplaseaza in Swadhisthana, esti un cautator de placere. Swadhisthana chakra este situata chiar deasupra organelor genitale. Atunci cand aceasta chakra este activa, te bucuri de lumea fizica in foarte multe feluri. Daca te uiti la un cautator de placere, vei vedea ca viata si experienta sa de viata este doar putin mai intensa in comparatie cu cineva care vorbeste doar despre mancare si somn.

Manipura si rolul sau

Daca energia ta se muta in chakra „Manipura”, situata chiar sub buric, esti in lume. Esti axat pe actiune. Poti face multe, multe lucruri. Daca energiile tale se muta in chakra Anahata, esti o persoana creativa. O persoana care este creativa prin natura sa, precum un artist sau un actor, este cineva care traieste foarte intens – mai intens, poate, decat un om de afaceri.

Asemanatoare

Care este relatia dintre Yoga si echilibrul chakrelor?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum stim daca o chakra este blocata

Chakrele si rolurile lor – Anahata

Anahata inseamna literalmente „fara stres”. Daca vrei sa produci un sunet, trebuie sa lovesti doua obiecte impreuna. Sunetul pe care il produci se numeste „Anahata”. Anahata este o tranzitie intre chakrele tale inferioare si cele superioare, intre instinctele de supravietuire si instinctul de a te elibera. Cele trei chakre inferioare se ocupa in principal de existenta ta fizica. Anahata este o combinatie, un loc de intalnire intre chakrele de supravietuire si cele de iluminare.

Vishuddhi si rolul sau

Urmatoarea chakra este „Vishuddhi”, care inseamna literalmente „filtru”. Vishuddhi este situata in zona gatului. Conform chakrelor si rolurilor lor, daca energiile tale se muta in Vishuddhi, devii o fiinta umana puternica, dar aceasta putere nu este doar politica sau administrativa. O persoana poate fi puternica in multe feluri. Poate deveni atat de puternica incat poate manifesta viata dincolo de limitele timpului si spatiului.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt obstacolele in calea circulatiei energiei chakrelor?

Chakrele si rolurile lor – Ajna

Daca energiile tale se deplaseaza in chakra „Ajna”, situata intre sprancene, esti iluminat din punct de vedere intelectual. Ai atins un nou echilibru si pace in interiorul tau.

Sahasrara si rolul sau

Daca energiile tale se muta in „Sahasrara”, in varful capului, vei deveni extaziat dincolo de orice ratiune. Vei fi fericit fara niciun motiv!

Chakrele au mai mult de o dimensiune. Existenta lor fizica este o dimensiune, dar au si o dimensiune spirituala. Acest lucru inseamna ca ele pot fi complet transformate intr-o noua dimensiune. Daca aduci tipul corect de constiinta, aceeasi Mooladhara care tanjeste dupa mancare si somn poate fi absolut libera de procesul de a manca si de a dormi. Conform chakrelor si rolurilor lor, daca dorim sa trecem dincolo de mancare si somn, trebuie sa transformam Mooladhara intr-o stare evoluata.

Sursa:  https://www.wemystic.fr/chakras-leurs-roles-dans-vie/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More