De ce este faimos Triunghiul Bermudelor?

Faimosul triunghi

Din anul 1950, Triunghiul Bermudelor este subiectul celor mai nebune fantezii. In aceasta zona geografica delimitata de arhipelagul Bermudelor la Nord, Miami la vest si San Jan la sud-est, au disparut in mod inexplicabil numeroase avioane si vapoare…

Din 1950 incoace, numeroase au fost articolele care au vorbit despre disparitii inexplicabile intr-o zona vasta, in partea de est a Floridei. In 1952, mitul este popularizat de George X Sand care raporteaza istoria unei escadrille cu cinci bombardiere de tip Avenger “volatilizata” pe data de cinci septembrie 1945 in largul Floridei.

Insa zona nu este foarte bine definita la acea vreme. In 1964, Vincent Gaddis, un jurnalist american, popularizeaza intr-un ziar science fiction termenul de triunghi al Bermudelor care devine o zona ciudata, stranie.

Disparitiile nu inceteaza

Asemanatoare

Care este cea mai veche religie din lume?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Top 10 idei creative de design pentru pavajul curții tale

Cu toate acestea, cu mult inainte de anul 1950, faptul de a nu putea oferi o explicatie clara cu privire la un naufragiu a permis alimentarea diferitelor teorii paranormale sau supranaturale, chiar si atunci cand nu aveau loc in zona triunghiului.

In anii ’70, misterul ii pasioneaza pe din ce in ce mai multi, apar numeroase carti si articole. In anul 1974, jurnalistul Howard Rosenberg afirma intr-un articol ca numai putin de 190 de nave si 80 de avioane ar fi disparut in zona. Anchete peste anchete au fost facute, autorii au vorbit de extraterestri, de Atlantida, de distorsiune spatio-temporala si de campuri magnetice supranaturale.

De ce este faimos Triunghiul Bermudelor?

Triunghiul Bermudelor a devenit faimos odata cu formarea unor legende care indicau faptul ca in aceasta regiune din Oceanul Atlantic au avut loc numeroase disparitii misterioase de vapoare si avioane.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este greseala lui Einstein

Disparitii care au alimentat imaginatia celor aflati in cautare de senzational si a oferit un subiect pentru numeroase productii de la Hollywood.

La fel ca in alte zone – mai putin misterioase – de pe glob se constata o usoara diminuare a campului magnetic terestru in Triunghiul Bermudelor. In schimb, aici au loc cele mai violente furtuni de pe glob.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More