Care sunt cele mai bune pozitii de yoga pentru dezvoltarea chakrelor

Pozitiile de yoga sunt folosite in special pentru a dezvolta chakrele. Fiecare postura poate dezvolta una sau mai multe chakre.

Pozitii de yoga si chakre: Vrksasana, postura arborelui

Pozitia arborelui este asociata cu chakra radacinii (Muladhara), care este legata de Pamant. Scopul posturii este de a prinde radacini ca un copac, cu picioarele bine infipte in pamant si inaltandu-te spre cer. Prin urmare, postura stimuleaza centrul energetic situat la nivelul coccisului, permitand energiei sa circule de la picior pana in varful coloanei vertebrale. Pentru a efectua pozitia arborelui, pornim de la o alta pozitie de yoga, pozitia muntelui (Tadasana), stand in picioare cu ambele picioare bine infipte in pamant si cu toate degetele de la picioare bine infipte. Tine privirea fixata pe un punct departe in fata.

Transfera-ti greutatea corpului pe piciorul drept, apoi indoaie genunchiul stang in timp ce ridici piciorul.

Gaseste-ti echilibrul si nu te grabi inainte de a-ti apuca piciorul stang pentru a-l aseza in interiorul coapsei drepte. Daca nu esti suficient de flexibil sau daca iti pierzi echilibrul, plaseaza piciorul stang la nivelul genunchiului sau chiar al gleznei. Lucrul important in aceasta postura este echilibrul.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum sa iti vindeci chakrele

Ai grija sa iti pastrezi soldurile la aceeasi inaltime si bazinul drept, fara sa arcuiesti spatele.

Ridica bratele deasupra capului sau la nivelul plexului solar, daca nu poti face acest lucru.

Tine pozitia timp de aproximativ 30 de secunde si apoi fa acelasi lucru cu celalalt picior.

Yoga si chakrele: Deviasana, postura zeitei sau dansul bazinului

Dansul bazinului echilibreaza chakra sacrala (Svādhiṣṭhāna), situata pe sacru, sub perineu. Ea este asociata cu organele sexuale si, prin urmare, cu senzualitatea, creativitatea si sexualitatea.

Stand in picioare, cu picioarele departate cel putin cat latimea bazinului, indoie genunchii. Degetele de la picioare sunt intoarse spre exterior, iar mainile sunt sprijinite pe solduri.

Coccisul este coborat, iar pubisul este ridicat.

Urmarindu—ti respiratia, balanseaza-ti bazinul inainte si inapoi si de la dreapta la stanga, intr-o miscare fluida.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce semnifica Chakra Coroanei?

Mentine pozitia timp de opt pana la zece respiratii.

Utkatasana, pozitia scaunului

Postura scaunului este utilizata pentru a lucra asupra chakrei plexului solar (Manipura), situata la doua degete deasupra buricului. Aceasta este asociata cu sistemul digestiv.

Incepe prin a sta in picioare cu picioarele impreunate, distribuindu-ti greutatea in mod egal pe fiecare picior.

Bratele sunt orizontale in fata ta, la o distanta egala cu cea a umerilor. Deschide bine umerii, coborand omoplatii.

Ridica apoi bratele deasupra capului si indoaie genunchii pentru a forma un unghi drept. Pastreaza-ti greutatea pe calcaie. Nu uita sa ridici pieptul.

Tine aceasta pozitie timp de doua respiratii complete inainte de a te ridicaa de pe podea si de a reveni in sus pe o inspiratie.

Sursa: https://www.superprof.fr/blog/asanas-chakra/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More