Istoria sistemelor chakrelor

Elemente arhetipice ale constiintei noastre, chakrele sunt parte integranta pentru persoanele care au obiceiul sa practice yoga. In vechile scrieri hinduse, este scris urmatorul lucru: corpul uman contine numai putin de 88 000 de chakre. Cu toate acestea, doar 7 chakre au un rol fundamental.

Acestea sunt, in realitate, centre de energie in sanul carora energia este condusa spre un anumit organ al corpului. Atunci cand aceste chakre functioneaza, acest lucru are un impact asupra emotiilor noastre, dar si asupra corpului. In cazul in care energia nu circula in mod corect de la o chakra la alta, acest lucru poate provoca blocaje energetice.

Istoria chakrelor

Existenta chakrelor este veche, de mii de ani si lumea a inceput sa vorbeasca despre ele incepand cu anul 1500 inainte de Christos. Aceste scrieri includ mesaje filozofice, imnuri si cuvinte pline de intelepciune. Veda era un fel de opera de referinta pentru preotii Vedic. Cuprinde patru mari texte si anume Sama Veda, Rig Veda, Atharva Veda si Yajur Veda. Aceste texte au fost transmise din generatie in generatie. Scrierile Veda sunt cele mai vechi din religia hindusa si chakrele sunt explicate in aceste texte vechi.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce semnifica culoarea chakrelor

Chakrele constituie centrul psihoenergetic al corpului uman. Atunci cand omul se simte bine, chakrele se misca la fel de bine ca rotile. Circulatia energiei intre organe si chakre este normala ceea ce favorizeaza sanatatea lor. Secol dupa secol, sistemul chakrelor este partajat altor civilizatii: incasi, mayasi, civilizatia egipteana, chinzeasca, etc.

Omul nu este compus doar din carne. Anatomia este formata din circuite energetice si din corpuri ce poarta denumirea de chakre. Chakrele nu sunt elemente vizibile sau detectabile, trebuie sa fie resimtite. Corpul este suportat de un fel de retea arteriala, care este dotata cu mai multe canale, cai de racord si artere principale. Energia vitala sau prana cum mai este cunoscuta, circula in sanul acestor canale. Functia lor este aceea de a regla energia si de a asigura circulatias a. Functionarea chakrelor are o influenta directa asupra emotiilor si comportamentului uman.

Sursa: https://blog.anaheart.fr/lhistoire-du-systeme-des-chakras/

 

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More