Care sunt specificatiile chakrei plexului solar

Chakra plexului solar, cunoscuta in egala masura sub denumirea de Manipura, se afla in rezonanta cu culoarea galbena si este cea de-a treia chakra principala, situata la nivelul coastelor, in mijlocul partii superioare a abdomenului, deasupra plexului solar. Este in rezonanta cu corpul emotional si mental si trateaza informatiile acestui nivel de experienta. Elementul sau este Focul.

Datorita localizarii sale, este numita si chakra buricului. Tradusa din sanscrita, Manipura inseamna locul bijuteriilor Mani= perla, Pura= loc, oras. Aceste bijuterii pot fi interpretate metaforic drept proprietatile chakrei: claritate, intelepciune, incredere si bunastare.

Temele acestei chakre ale plexului solar sunt: ganduri credinte, personalitate, incredere in sine, putere, actiune, control, identitati interioare, spirit si intelect inferior, subconstient.

Chakra plexului solar: semnificatie si functii

Asemanatoare

Care sunt cele mai bune pozitii de yoga pentru dezvoltarea…

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum poti deschide si activa chakrele

Zona sa de influenta radiaza la 7 centimetri deasupra si dedesubtul buricului. Omologul sau in corp este plexul solar. Mantra sa este RAM. Din momentul in care constiinta atinge chakra cu numarul 3, aspectele negative ale Svadhishthana sunt depasite. Chakra plexului solar ofera claritate, siguranta, cunoastere, intelepciune, incredere in sine si o viziune potrivita pentru a lua cele mai bune decizii.

Galbenul este culoarea sa, berbecul este animalul sau si focul este elementul cu care este asociata aceasta chakra. Elementul foc se manifesta in corp incalzind plexul solar. Manipura este centrul vitalitii. Ne administreaza echilibrul energetic avand drept misiune intarirea starii noastre de sanatate.

Manipura chakra reactioneaza si armonizeaza functiile pancreasului si ale organelor legate de sistemul digestiv. Blocajele acestui centru energetic se afla cel mai adesea la originea diferitelor probleme de sanatate: sistem digestiv perturbat, probleme cu circulatia sanguina, diabet, tensiune neregulata.

Simbolul unei flori de lotus cu zece petale reprezinta Manipura. Evoca cele 10 Prana, fortele vitale care guverneaza toate functiile corpului uman. Divinitatile asociate cu aceasta Chakra sunt Lakshmi si Vishnu. Zeul Vishnu simbolizeaza evolutia constiintei umane care s-a detasat de energiile animale. Zeita Lakshmi simbolizeaza abundenta materiala si spirituala.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum poti sti daca o chakra este blocata
You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More