De ce este nevoie de armonizarea chakrelor?

Armonizarea chakrelor poate parea un lucru dificil de facut pentru oricine care nu este ancorat in spiritualitate, care nu practica yoga sau orice alta arta care ii poate permite sa invete despre chakre si sa le armonizeze. Corpul fizic al tuturor fiintelor vii este inconjurat de un corp luminos care are propria sa vibratie. Acesta este manifestarea energiei universale, intim implicata in viata tuturor fiintelor vii, care emite o radiatie sau o vibratie care este reflectarea gandurilor, sentimentelor, atitudinilor, caracteristicilor comportamentale si spirituale, precum si a celor ale mediului in care este inserat.

Armonizarea chakrelor – Localizarea chakrelor

Acest camp vibrational este campul energetic electromagnetic care inconjoara materia si poate fi numit sub diferite denumiri: aura, corp bioplasmatic, camp subtil, camp energetic, camp auric, corp subtil, corp de Lumina, periant etc. Acest camp energetic vibrator este alcatuit din mai multe straturi. Fiecare dintre aceste straturi vibreaza la frecvente diferite si la aceste niveluri energetice se afla cele 7 chakre. Fiecare strat al aurei are o functie specifica cu chakra corespunzatoare.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum stim daca chakrele sunt blocate?

Deoarece in aura sunt stocate emotiile, sentimentele si gandurile, daca gandurile, sentimentele si emotiile noastre sunt pozitive si in echilibru, vom avea o stare de sanatate buna. Atunci cand devenim dezechilibrati din punct de vedere energetic, incepem sa simtim durere, stres, boala sau un dezechilibru in corpul nostru fizic.

De ce trebuie sa armonizam chakrele?

Chakrele sunt centrele energetice din aura noastra care capteaza, primesc si distribuie energia vitala in tot corpul nostru. In corpul nostru exista aproximativ 90 000 de chakre, inclusiv 7 chakre principale situate de-a lungul coloanei vertebrale si legate de corpul fizic prin glandele endocrine. Fiecare dintre aceste sapte centre energetice are o functie, o culoare, o mantra sau o imagine. Armonizarea celor 7 chakre, mentinerea lor in echilibru si aliniate, este esentiala pentru sanatatea si bunastarea noastra.

Cum armonizam chakrele?

Asemanatoare
Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este relatia dintre Yoga si echilibrul chakrelor?

Exista diverse modalitati de armonizare a chakrelor: Reiki, flori, fitoenergetica, cristale, yoga si meditatie.

Nadis – Canale de energie

Nadis sunt canale energetice legate de chakre si glande. Prin intermediul acestei vaste retele de canale, prana sau energia vitala este transportata in tot corpul. Cele trei sute saizeci si cinci de puncte de acupunctura sunt situate in aceste canale.

Potrivit textelor pe aceasta tema, exista 72 000 de Nadis, iar dintre aceste mii, trei sunt deosebit de importante: Ida, Pingala si Sushumna.

Sushumna: situat in centrul corpului, in axa cefalorahidiana, de la baza coloanei vertebrale pana la cap. Prin acest canal coboara si urca energia cosmica. Toate chakrele isi au radacinile in acest canal.

Pingala: situat la dreapta canalului central (Sushumna), este conductorul energiei solare care stimuleaza si reprezinta yang-ul.

Ida: situata in stanga canalului central (Sushumna), este conductorul energiei lunare, care stimuleaza si reprezinta yin-ul.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cel mai potrivit ritual de fidelitate pentru cei ingrijorati?

Aceste doua Nadis (Ida si Pingala) nu urmeaza o traiectorie paralela cu cea a Sushumna, ci se incruciseaza ca serpii din Caduceul lui Mercur.

 

 

Sursa: https://www.wemystic.fr/harmoniser-chakras/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More