Care sunt cele trei filme care au castigat cele mai multe premii Oscar?

Cu cate unsprezece premii fiecare, trei lungmetraje sunt considerate a fi primit cele mai multe premii la Oscar de la crearea ceremoniei.

In fiecare an, ceremonia este asteptata cu nerabdare de catre fanii de film din intreaga lume. Cea de-a 96-a editie a ceremoniei Oscarurilor, care a avut loc la Los Angeles, la 10 martie, a facut furori in oras. In ciuda succesului lui Oppenheimer, care a obtinut sapte premii, printre care cele pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor si cel mai bun actor, filmul lui Christopher Nolan nu a reusit sa doboare recordul pentru cele mai multe premii pentru un singur lungmetraj.

In ultimii douazeci de ani, niciun film nu a reusit sa depaseasca cele trei filme care au obtinut cele mai multe premii de la crearea premiilor Oscar, in 1929.

Care sunt cele trei filme care au castigat cele mai multe premii Oscar?

Asemanatoare

Care sunt cele mai lungi filme din istoria cinematografiei?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cele mai bune filme ale anilor 2019- 2020

In ordine cronologica, primul film care a castigat unsprezece premii, record care se mentine si astazi, este un film de baza al cinematografiei americane: Ben-Hur. Lansat in 1959, acest film al lui William Wyler a fost nominalizat de douasprezece ori si a ratat doar o singura statueta. Filmul a castigat Oscarurile pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun actor pentru Charlton Heston si Cel mai bun actor in rol secundar pentru Hugh Griffith.

Titanic, al lui James Cameron, lansat in 1997, a fost, de asemenea, in fruntea listei, cu unsprezece premii. Regizorul a castigat, la fel ca si filmul, iar Peter Lamont a fost premiat pentru scenografie, Russell Carpenter pentru cinematografie si Deborah Lynn Scott pentru costume.

Apoi, mai recent, in 2003, lungmetrajul „Stapanul inelelor: Intoarcerea regelui”, cel de-al treilea episod din saga culta, a castigat toate cele unsprezece premii Oscar pentru care fusese nominalizat, inclusiv cel mai bun regizor pentru Peter Jackson, cel mai bun film, cea mai buna coloana sonora pentru Howard Shore si cea mai buna scenografie pentru Grant Major, Dan Hennah si Alan Lee.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai frumoase filme de dragoste bazate pe o poveste reala?

Sursa: https://www.caminteresse.fr/culture/oscars-quel-est-le-film-le-plus-recompense-de-tous-les-temps-11193360/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More