Care sunt cele mai mici orase din lume?

Chiar daca un oras are doar un singur locuitor, acesta este recunoscut ca atare. Unele sate mici acopera doar cativa metri patrati, dar sunt totusi orase de sine statatoare. Iata o privire mai atenta la Buford, Leménil-Mitry si Rochefourchat.

Spre deosebire de cele mai mici orase din lume, unele mari metropole au devenit aproape suprapopulate. Cel mai mare oras din lume este Tokyo, in Japonia, cu o populatie de aproximativ 37 de milioane de locuitori si o suprafata de 500 km². De asemenea, pe podium se afla New Delhi, in India, cu aproape 33 de milioane de locuitori, si Bombay, cu 23 de milioane. China nu are nimic de invidiat fata de India, cu cateva orase foarte mari, precum Shanghai si Beijing.

Iata care sunt cele mai mici orase din lume

Durbuy, Belgia

Adesea denumit „cel mai mic oras din lume”, Durbuy are astazi aproximativ 400 de locuitori. Acest orasel din Belgia isi datoreaza reputatia de orasel lui Jean de Bohême, conte de Luxemburg, care l-a descris ca atare in secolul XIVᵉ. Astazi, acesta este in primul rand un slogan turistic, atragand multi calatori care vin atat pentru micimea orasului, cat si pentru cladirile sale istorice si frumoasele strazi pietruite.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai frumoase plaje din lume?

Hum, in Croatia

In mai multe clasamente, orasul Hum din Croatia este desemnat drept cel mai mic oras din lume. A fost desemnat ca atare chiar si de catre Cartea Recordurilor Guinness. Pe masura ce trec anii, numarul locuitorilor din Hum scade. La ultimul recensamant, in 2001, avea doar 17 locuitori.

Buford, in Statele Unite ale Americii

Buford este considerat a fi cel mai mic sat din Statele Unite. Are doar un singur locuitor. In anii 1980, localitatea a fost cumparata de Don Sammons, care a devenit singurul locuitor al Buford. In 2012, acesta a scos din nou localitatea la vanzare, iar tot ce a mai ramas a fost o casa, o benzinarie, un garaj, un oficiu postal si o scoala. De atunci, Buford a fost detinut de un vietnamez, Phạm Đình Nguyên.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai frumoase orase din Portugalia?

Castelmoron-d’Albret, Franta

Castelmoron-d’Albret este cea mai mica comuna din Franta, din punct de vedere al suprafetei. Acest sat din Gironde se intinde pe doar 3,54 hectare. Castelmoron-d’Albret are doar 8 strazi, in care locuiesc aproximativ cincizeci de persoane, ceea ce il face un sat foarte dens populat, in ciuda numarului mic de locuitori.

Atrani, Italia

Printre cele mai mici orase din lume se numara si Atrani, un mic sat de pe coasta Amalfi din sudul Italiei. Cocotat intre faleza si plaja, acest orasel pescaresc se intinde pe o suprafata de doar 0,9 kilometri patrati. Cu toate acestea, gazduieste cateva sute de locuitori si primeste numerosi turisti atrasi de frumusetea orasului si a peisajului inconjurator.

 

Sursa: https://www.caminteresse.fr/culture/voici-les-plus-petites-villes-au-monde-11194334/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More