Cine erau Cavalerii Teutoni?

Dintre marile fratii care si-au lasat amprenta asupra istoriei, Ordinul Cavalerilor Teutoni este relativ putin cunoscut, in ciuda puterii sale mari. Cavalerii teutoni erau calugari-soldat de origine germana, gata sa lupte pentru a evangheliza tinuturile necrestine.

Cavalerii Teutoni au aparut in timpul cruciadelor din secolul al XII-lea si sunt al treilea ordin militar si religios ca marime, dupa Templieri si Cavalerii de Malta. Initial un ordin ospitalier, Cavalerii Teutoni s-au militarizat si au fost recunoscuti ca ordin militar de Papa Inocentiu al III-lea in 1198. Atat calugari, cat si soldati, acesti cavaleri germani au dominat o mare parte a coastei baltice prin forta armelor si a banilor. Noi va spunem totul despre Cavalerii Teutoni.

Ce este Ordinul Cavalerilor Teutoni si de ce a fost faimos?

Ordinul Cavalerilor Teutoni a fost fondat in Tara Sfanta de catre pelerini germani pentru a apara Ierusalimul. Acestia s-au organizat pentru a-i ajuta si ingriji pe combatantii veniti in principal din Europa in timpul celei de-a treia cruciade (1189-1192). La acea vreme, misiunea lor era doar de a oferi ospitalitate in ospiciul lor de langa Acre. Militarizarea Cavalerilor Teutoni a avut loc atunci cand Papa Inocentiu al III-lea le-a acordat statutul oficial de ordin militar independent (frati ai Spitalului german al Sfintei Maria), condus de Marele Maestru Heinrich Walpot.

Asemanatoare

De cate proteine ai nevoie zilnic?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce trebuie sa stii despre data de 8 mai 1945

Mai exista astazi Cavalerii Ordinului Teutonic?

Cavalerii teutoni, care se distingeau prin mantiile lor albe impodobite cu o cruce neagra, au combinat misiuni militare si caritabile in Tara Sfanta, in special pentru a salva Ierusalimul. Pentru a deveni cavaler teuton, orice om capabil sa lupte trebuia sa raspunda la intrebari, inclusiv daca apartinea unui alt ordin, si sa depuna un juramant in fata Marelui Maestru al Ordinului Cavalerilor Teutoni. Misiunea era de a cuceri noi teritorii in numele lui Dumnezeu, combinand rugaciunea si lupta. Ordinul Cavalerilor Teutoni a atins apogeul la sfarsitul secolului al XIV-lea, dominand practic toate popoarele baltice, iar batalia de la Grunwald, pierduta in fata Regatului Poloniei-Lituania, a fost cea care a declansat declinul sau. Cavalerii Teutoni nu mai exista ca atare: Ordinul Cavalerilor Teutoni a devenit un institut de viata consacrata in 1929.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cine era Napoleon Bonaparte?

De ce li se spune germanilor „teutoni”?

Teutonii erau popoare germanice care, potrivit lui Iulius Cezar, amenintau Roma si trebuiau combatute. Acest nume a dat nastere si la denumirea de „Cavalerii Teutoni”. Cuvantul „teuton” a fost folosit pentru a descrie poporul german care s-a stabilit in provinciile baltice incepand cu secolul al XIX-lea. Astazi, cand vorbim de teutoni, ne referim la germani, adesea cu o conotatie peiorativa sau usor batjocoritoare. Intr-adevar, termenul „teuton” poate fi folosit in sensul critic de „tipic german” in particularitatile sale.

 

Sursa: https://www.caminteresse.fr/histoire/qui-etaient-les-chevaliers-teutoniques-11194346/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More