Cine a inventat cinematografia?

Cinematograful este o formă de artă și de divertisment care a fost inventată în urmă cu peste un secol. De atunci, a cunoscut o evoluție constantă și a devenit o parte importantă a vieții și culturii noastre. Dar cine a inventat cinematograful?

Inventarea cinematografului și creatorii săi

Cinematograful a fost inventat în 1895 de frații Lumière, Auguste și Louis. Aceștia au inventat cinematograful, un dispozitiv care permitea realizarea de fotografii, imprimarea lor pe o bandă și proiectarea lor pe un ecran. Aceștia au făcut prima demonstrație la Paris, la 28 decembrie 1895, iar invenția lor s-a răspândit rapid în întreaga lume.

Frații Lumière nu erau singurii care lucrau la o invenție cinematografică la acea vreme. Britanicul William Friese-Greene dezvoltase și el un dispozitiv similar și a depus o cerere de brevet pentru cinematograf în 1889. În general, este recunoscut faptul că frații Lumière au fost primii care au dezvoltat dispozitivul și l-au demonstrat public.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai bune filme politiste de pe Netflix?

Nașterea cinematografului

După ce și-au demonstrat invenția, frații Lumière au început rapid să producă și să difuzeze filme. Aceștia au înființat cinematografe în Paris și în alte orașe și au început să producă scurtmetraje care erau prezentate publicului. Aceste filme erau adesea documentare care prezentau scene din viața de zi cu zi de la acea vreme.

Și alte persoane au început să producă filme în această perioadă. În 1898, francezul Georges Méliès a produs primul film de ficțiune, „Le Voyage dans la Lune”. El a inventat, de asemenea, tehnici avansate de editare și efecte speciale care au fost folosite în filmele ulterioare.

De-a lungul anilor, cinematograful a evoluat rapid. Filmele au devenit mai lungi și mai complexe și au fost inventate noi genuri, cum ar fi westernurile, filmele de groază și musicalurile. Au fost dezvoltate noi tehnologii de proiecție și sunet și au fost înființate primele studiouri de film specializate.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai bune filme SF pe Netflix in 2021

De asemenea, cinematograful a evoluat odată cu apariția filmelor color. Primele filme color au fost produse în 1935, iar filmele alb-negru au fost înlocuite treptat de filmele color. Filmele color au devenit tot mai frecvente în anii 1950 și 1960 și au devenit norma în anii 1970.

Cinematograful de astăzi

În prezent, cinematograful este unul dintre cele mai populare și mai influente mijloace de exprimare din lume. Filmele sunt produse în întreaga lume și sunt vizionate de milioane de oameni. Filmele pot fi vizionate în cinematografe, la televiziune și online, ceea ce înseamnă că cinematograful este accesibil tuturor.

De asemenea, filmele au devenit mai complexe și mai ambițioase de-a lungul anilor. Filmele sunt din ce în ce mai lungi și se folosesc efecte speciale avansate pentru a crea filme spectaculoase. De asemenea, filmele pot fi vizionate în 3D, ceea ce permite spectatorilor să se simtă cu adevărat imersați în film.

Frații Lumière au fost primii care au inventat cinematograful și l-au demonstrat public. De atunci, cinematograful a devenit din ce în ce mai puternic, devenind o parte importantă a vieții și culturii noastre. Filmele au devenit mai lungi și mai complexe, iar noi tehnologii au fost dezvoltate pentru a le face și mai spectaculoase. În prezent, cinematograful este unul dintre cele mai populare și mai influente mijloace de exprimare din lume.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce actori joaca in Underwolrd: Awakening?

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/qui-a-invente-le-cinema/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More