Care sunt cele mai lungi filme din istoria cinematografiei?

Cinematograful este plin de lungmetraje care depasesc durata traditionala de doua ore… Dar care sunt mai exact cele mai lungi filme din lume? Vei afla in cele ce urmeaza.

1.Logistics de Erika Magnusson (857 de ore)

Cu o durata de 51.420 de minute (857 de ore, adica 35 de zile si 17 ore), Logistics este cel mai lung film realizat vreodata. Acesta patrunde in culisele industriei logistice, care este adesea necunoscuta publicului larg, cu o intrebare cardinala: de unde provin obiectele noastre tehnologice? Filmul urmareste intregul ciclu de productie al unui pedometru, in ordine cronologica inversa, de la vanzare la fabricatie. Filmul a fost prezentat pentru prima data in 2012 la Malmö, Suedia.

2.Modern Time Forever de Superflex (240h)

„Intr-un viitor in care rasa umana nu mai exista, o cladire cade in ruina, invinsa de fortele naturii si de impetuozitatea timpului”. Acesta este sinopsisul filmului, care arata in mod global trecerea inexorabila a timpului asupra oamenilor si a lumii lor, sau cum natura este superioara omului. Realizat in 2011 de un grup de artisti danezi numit Superflex, filmul a fost prezentat in cadrul Festivalului de Arta Moderna de la Helsinki in acelasi an. Filmul a fost proiectat pe parcursul a 10 zile, timp necesar pentru a-l vedea in intregime.

Asemanatoare

Care este filmul pentru care spectatorii aveau asigurare de…

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care a fost cea mai scumpa scena din istoria cinematografiei?

3.The Cure for Insomnia de John Henry Timmis IV (87h)

Un alt film experimental, dar de data aceasta american si mai vechi. Realizat in 1987 de John Henry Timmis IV, aceasta lucrare este conceputa pentru a reprograma ceasurile biologice ale persoanelor care sufera de insomnie. Este un remediu pentru a-i ajuta pe oameni sa adoarma din nou, sau pur si simplu un film pentru a testa rabdarea spectatorului? Exista videoclipuri heavy metal si scene care amesteca religia, politica, dragostea si sexul. Iar pentru o vreme asistam la naratiunea unor texte poetice citite de poetul Lee Groban. Un film cu adevarat experimental.

4.Nymphomaniac de Lars Von Trier (5h45min)

Acest film spune povestea lui Joe, o nimfomana care il intalneste pe Seligman, un batran fermecator care o gaseste intr-o seara rece de iarna pe podeaua unei alei. Ea ii spune povestea ei in 8 capitole. Unul dintre marile roluri ale lui Charlotte Gainsbourg, care s-a lasat condusa pentru acest rol dificil de acest mare regizor cu stilul sau intunecat si mistic. Cu 5h45min pe ceas, regizorul nu a ezitat sa intre in miezul problemei.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt filmele si serialele Netflix pe care nu trebuie sa le ratezi in 2022

5.1900 de Bertolucci (5h17min)

La inceputul secolului XX, doi baieti se nasc in aceeasi zi pe o mare proprietate italiana. Alfredo, fiul proprietarului, va trai o viata de opulenta patata de ascensiunea fascismului, in timp ce Olmo, provenit dintr-un mediu de clasa inferioara, va alege tabara socialismului pentru a invinge dictatura. Filmul prezinta o serie de actori de prima mana, printre care Depardieu, Robert de Niro, Dominique Sanda si Burt Lancaster. Un film de importanta istorica pentru cinematografia italiana si mondiala.

Sursa: https://vl-media.fr/quels-sont-les-10-plus-longs-films-sortis-au-cinema/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More