De ce nu exista poduri peste raul Amazon?

Unul dintre cele mai lungi rauri din lume si una dintre cele mai importante cai navigabile, Amazonul nu este traversat de niciun pod. Afla in cele ce urmeaza de ce nu exista poduri de-a lungul cursului sau.

Numele sau? Amazonul. Unde se afla? In America de Sud. Lungime? 6.992 de kilometri. Poate ca se afla in fruntea listei celor mai lungi rauri din lume, dar Amazonul este unic prin faptul ca nu este traversat de niciun pod. Acest lucru se datoreaza unui numar de factori, inclusiv adancimea raului si zonele slab populate de-a lungul cursului sau.

Unde se afla izvorul Amazonului si cum se traverseaza acest rau sud-american?

Asemanatoare
Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce secrete ascunde duna stelara Lala Lallia din Maroc?

Adesea renumit pentru ca este mai lung decat Nilul, Amazonul ia nastere in Peru si se varsa in Oceanul Atlantic in apropiere de Brazilia. Deoarece nu exista orase mari si, prin urmare, nici populatii mari pe cursul sau, nu exista poduri pentru a-l traversa. Barcile sunt mijloacele de transport preferate aici, fie ca este vorba de persoane sau de marfuri, si, desi traverseaza mai multe tari, nu exista aproape niciun drum in apropiere care sa permita construirea unor poduri. Nu exista o mare nevoie, prin urmare, nu exista poduri de construit: este atat de simplu.

Bazinul Amazonului: este biodiversitatea extraordinara un obstacol in calea construirii unui pod?

Malurile inundate ale raurilor, variatiile in latimea si adancimea raului, lipsa nevoilor – numai aceste argumente ar explica de ce nu exista poduri pe Amazon.Cu toate acestea, exista un alt factor care trebuie luat in considerare: viata sa salbatica. Fluviul Amazon se mandreste cu una dintre cele mai spectaculoase biodiversitati din lume. Piranha, pestele emblematic al Americii de Sud, domneste in mod suprem. Alte specii subacvatice includ tambaqui, un peste mare care se hraneste aproape exclusiv cu seminte si fructe in padurile inundate, arapeima, dar si jaraqui, cunoscut pentru ca se gaseste in apele calde. In fluviul Amazon traiesc, de asemenea, reptile precum caimanul, precum si delfini cunoscuti sub numele de „roz” pentru petele de pe burta.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cel mai vechi lac din lume

 

Sursa: https://www.caminteresse.fr/culture/pourquoi-aucun-pont-ne-traverse-le-fleuve-amazone-11194039/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More