Care este filmul pentru care spectatorii aveau asigurare de viata?

Pentru a asista la proiectia acestui film de groaza in 1958, spectatorii au fost invitati sa incheie o asigurare in caz de deces in timpul vizionarii.

Ai tresarit la „Night of the Living Dead” (1968)? Nu ai avut curaj sa te uiti la unele ale filmului The Texas Chainsaw Massacre (1974)? Te-ai speriat cand ai vazut unele scene din filmul Jaws (1975)? Considera-te norocos: cel putin ai iesit viu din cinematograf.

Nu a fost la fel de usor pentru spectatorii de la Macabre, un film lansat in 1958: povestea unei fetite rapite si ingropate de vii. La premiera de la Hollywood, spectatorii au fost invitati sa incheie o asigurare de viata in cazul in care ar fi murit de spaima! O mie de dolari daca inima iti ceda…

Acest truc publicitar macabru a fost ideea regizorului studiourilor Universal, William Castle, care a vazut reactiile epileptice ale spectatorilor de cinema in timpul scenei din cada din filmul lui Henri-Georges Clouzot, Les Diaboliques, din 1955. Trebuie spus ca promotorul insistase sa nu dezvaluie finalul, nici macar sub tortura.

Asemanatoare

Care sunt cele mai lungi filme din istoria cinematografiei?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este primul film din istoria cinematografiei?

Despre ce este vorba in filmul Macabre?

Un doctor dintr-un orasel (William Prince) este prins intr-un complot de razbunare atunci cand fiica lui cea mica este rapita si ingropata de vie, el avand la dispozitie cateva ore pentru a o gasi inainte de a se sufoca. Pentru a acoperi riscul unui atac de cord in timpul vizionarii filmului, producatorul si regizorul William Castle a oferit fiecarui membru al publicului un certificat oficial emis de Lloyds of London pentru a-i asigura cu 1.000 de dolari impotriva mortii de spaima. Smecheria a functionat, iar Castle era pe drumul spre celebritate in industria cinematografica!

Castle a mers chiar mai departe: in ziua avanpremierei, au fost angajate asistente medicale pentru a simti pulsul spectatorilor. El insusi a sosit intr-un sicriu. Bingo: filmul a avut incasari de 5 milioane de dolari cu un buget de 90.000 de dolari. Ai spus marketing?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce inseamna Hakuna Matata?

Sursa: https://www.ouest-france.fr/cinema/le-saviez-vous-quel-est-ce-film-dont-les-spectateurs-etaient-assures-contre-la-mort-17dfc97c-0eb0-11ee-ac3b-ff842dd22b39

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More