Cum a devenit Callas o cantareata fara voce?

Numele ei este indisociabil legat de opera, atat de mult si-a lasat Maria Callas amprenta asupra istoriei acesteia. Si totusi, cariera ei s-a incheiat brusc cand era inca foarte tanara…

Anul acesta ar fi implinit 100 de ani! Nascuta la 2 decembrie 1953, la New York, Maria Callas a schimbat istoria operei! Cantareata si-a inceput cariera in Italia, in 1947. Nu a trecut mult timp pana cand timbrul sau distinctiv si interpretarea emotionala au propulsat-o la statutul de vedeta internationala a operei.

Spectacolul mult-asteptat s-a transformat intr-un fiasco

Din pacate, la doar 34 de ani, au aparut primele ei dificultati vocale. La 2 ianuarie 1958, Maria Callas a aparut pe scena Operei din Roma in rolul Norma, personajul principal din opera omonima a lui Vincenzo Bellini, considerata a fi una dintre cele mai complicate din repertoriul sopranelor. Pusa in scena in onoarea presedintelui italian, Giovanni Gronchi, opera s-a transformat intr-un fiasco…

Asemanatoare

Care sunt cele mai tari melodii cantate de Rihanna?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai bune melodii cantate de Dua Lipa

In acea seara, a relatat Vanity Fair, notele ieseau cu dificultate, iar notele ei inalte fluierau. Incapabila sa cante, Callas a fugit in cele din urma pe o usa din spate. Acest lucru a fost denumit capriciu de diva. Dar Maria Callas era bolnava. Ea suferea de traheita. „A fost inceputul sfarsitului”, au explicat Franco Fussi si Nico Paolillo, cercetatori italieni care au lucrat pe aceasta tema pentru Universitatea din Bologna in 2010.

O boala imunitara rara

O dieta care a facut-o pe cantareata sa slabeasca 30 de kilograme a fost scoasa in evidenta. Medicii au considerat ca pierderea rapida in greutate nu i-a permis sa-si intareasca muschii, necesari pentru ca o buna cantareata sa respire. „O schimbare atat de radicala si de violenta nu poate sa nu fi avut niciun impact asupra calitatii vocii ei”, spun specialistii.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai tari melodii ale trupei Nirvana

Cercetatorii italieni au descoperit, de fapt, ca Maria Callas suferea de dermatomiozita, „o boala rara, neereditara, de origine imunitara, care se manifesta prin slabiciune musculara si/sau eruptii pe piele”, potrivit site-ului AFM Téléthon. In cazul cantaretei, este posibil ca muschii sai respiratori sa fi fost afectati, ceea ce a dus la o lipsa de respiratie si la imposibilitatea de a canta. Muschii laringieni ar fi putut fi, de asemenea, afectati, ceea ce explica de ce diva nu a mai fost capabila sa atinga notele inalte pentru care era celebra, trecand de la soprana la mezzo-soprana.

Sursa:  https://www.caminteresse.fr/culture/comment-la-callas-est-devenue-une-cantatrice-sans-voix-11190528/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More