Care sunt cele mai bune melodii cantate de Nirvana

Desi Nirvana a lansat doar trei albume de studio si un album live in timpul scurtei lor vieti ca trupa, discografia lor contine o multitudine de cantece excelente; multe dintre ele au devenit standarde in istoria grunge si rock.

Smell Like Teen Spirit (1991)

Se poate spune cu siguranta ca putine melodii din istoria muzicii rock au schimbat peisajul muzical la fel de instantaneu ca Smells Like Teen Spirit. O adevarata bomba. Unul dintre cele mai mari cantece rock din toate timpurile si un adevarat imn pentru o intreaga generatie de adolescenti. Si putine alte creatii artistice au cantarit atat de mult in mintea creatorilor lor.

Asemanatoare

Care sunt cele mai tari melodii cantate de Iron Maiden?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai tari melodii ale trupei Scorpions

Heart -Shaped Box (1993)

Uuna dintre cele mai bune melodii cantate de Nirvana si summum al albumului In Utero. Solistul Nirvana a declarat ca versurile viscerale ale cantecului au fost influentate si de documentarele despre copiii bolnavi de cancer, dar zvonurile persista ca este de fapt un cantec de dragoste (desi obscur) de la Kurt pentru Courtney Love. Lansat ca prim single pentru In Utero, cand Nirvana era de departe cea mai mare trupa de pe planeta, „Heart-Shaped Box” a inlocuit bomba adolescentei Smell Like Teen Spirit cu o viziune mult mai deschisa si mai tulburatoare a starii de spirit a lui Kurt.

All Appologies (1993)

All Apologies, ultimul cantec de pe ultimul album al trupei Nirvana, este una dintre capodoperele lor. Piesa combina rockul grunge distorsionat cu riff-uri melodice, versuri catchy si o instrumentatie din ce in ce mai epica. All Apologies a intrat pentru prima data in setul live al Nirvana in timpul turneului trupei in Marea Britanie dupa lansarea albumului Nevermind in toamna anului 1991, dar abia in februarie 1993 trupa a reusit in sfarsit sa o inregistreze in studio. Este o imbinare perfecta a tot ceea ce a fost Nirvana: melodic, dar distorsionat, apatic, dar pasional, poetic, dar simplu.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai tari melodii cantate de Puff Daddy?

Sursa: https://meilleurs-albums.com/les-20-meilleures-chansons-de-nirvana/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More