Care sunt cele mai bune competitii de fotbal?

Fotbalul este cel mai popular sport din lume din toate disciplinele, atragand miliarde de spectatori si telespectatori la fiecare eveniment major. Acesta reuseste intotdeauna sa dezlantuie pasiunea fanilor pe parcursul marilor competitii. Si exista mai multe tipuri de competitii. De la turnee intre echipe nationale la cele intre cluburi, iata cateva dintre cele mai bune competitii de fotbal din lume.

Cele mai bune competitii ale echipelor nationale

Cupa Mondiala FIFA este, fara indoiala, cel mai important eveniment fotbalistic de pe planeta. Are loc o data la patru ani in una sau mai multe tari desemnate cu ani in avans. Pe parcursul celor 30 de zile de competitie, participa 32 de echipe de pe toate cele cinci continente. Cu 5 stele pe tricou, Brazilia are cele mai multe victorii. Seleçao este urmata indeaproape de Germania si Italia, cu cate patru titluri.

Campionatul European de Fotbal este al doilea dupa Cupa Mondiala in ceea ce priveste popularitatea si audienta. Denumit in mod obisnuit „Campionatul European de Fotbal”, este exclusiv pentru echipele nationale europene, dupa cum sugereaza si numele sau. In general, marile natiuni fotbalistice, precum Germania si Italia, au dominat aceasta competitie inca de la inceputurile sale. Cu toate acestea, au existat cativa castigatori surpriza, precum Danemarca si Portugalia.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai populare sporturi din lume

Cele mai bune competitii de club

Liga Campionilor UEFA ramane de departe cea mai importanta competitie de fotbal de club. Aceasta reuneste cele mai bune echipe din diferitele ligi nationale din Europa. Cu 14 titluri in palmares, Real Madrid este regele de necontestat al Ligii Campionilor. Aceasta se desfasoara pe parcursul unui sezon intreg, cu o faza a grupelor. Primele doua echipe din cele opt grupe se califica pentru faza finala, cu fazele eliminatorii.

Europa League este alta competitie de club cea mai urmarita. Europa League reuneste in principal echipele mai slab clasate (4ᵉ si 5ᵉ din Ligue 1 franceza, de exemplu) si castigatoarele cupelor nationale. In aceasta competitie joaca, de asemenea, echipele de pe locul 3ᵉ din faza grupelor Ligii Campionilor.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Baschetul este un sport care inalta sau nu

Campionatele interne

Doua campionate interne sunt urmarite cu deosebita atentie in intreaga lume. Pe langa prezenta unor fotbalisti vedeta, acestea ofera meciuri de inalta clasa cu divertisment live. In La Liga din Spania, jucatori precum Benzema, Lewandowski si Vinicius Junior ii incanta pe fanii fotbalului in fiecare saptamana. In mod similar, meciurile dintre Real Madrid si FC Barcelona, cunoscute sub numele de „Classico”, sunt printre cele mai urmarite din lume.

Cu toate acestea, Premier League din Anglia este in prezent cea mai populara. Considerata cea mai puternica liga, aceasta genereaza venituri de miliarde in fiecare an. Chiar si cluburile englezesti mai putin puternice isi pot permite sa faca transferuri mari in timpul mercato-ului. Mai mult, din punct de vedere pur fotbalistic, este considerata de multi observatori ca fiind cea mai fizica si tehnica.

 

Sursa: https://lesavaistu.fr/quelles-sont-les-meilleures-competitions-de-football/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More