Care sunt cele mai bune cantece din lume

Cele mai bune cantece din toate timpurile. Acesta este un clasament foarte subiectiv, care ar diferi radical de la o persoana la alta in functie de varsta, tara de origine, angajamentele sau gusturile muzicale. Am putea dezbate acest clasament ore intregi. Cert este ca anumite referinte, unele institutii, au stabilit clasamente ale celor mai bune cantece din lume, care nu scapa iubitorilor de muzica: este cazul celebrului Rolling Stone in 2004, sau al Time Magazine in 2011.

Care sunt cele mai bune cantece din lume?

Crazy In Love – Beyoncé feat. Jay-Z

Nu a ajuns in topul Rolling Stone, dar cu siguranta a ajuns in topul Spotify. Crazy In Love este un cantec care a batut recorduri: lansat in 2003, a fost votat cel mai bun cantec al deceniului de catre revista britanica NME; a castigat toate premiile Grammy si a ocupat primele locuri in topurile din intreaga lume. Duetul lui Beyoncé si Jay-Z este unul dintre cele mai bine vandute single-uri din toate timpurile, vanzandu-se in aproximativ 8 milioane de exemplare.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai tari melodii ale trupei Rolling Stones

Like a Rolling Stone – Bob Dylan

Acest cantec al lui Bob Dylan, lansat in 1965, a fost ales cel mai bun cantec al tuturor timpurilor de catre Rolling Stones in 2004, subliniind caracterul sau „revolutionar”. „Niciun alt cantec pop nu a provocat si transformat atat de mult dictaturile comerciale si artistice ale zilei”, scria revista. Scrisa de Bob Dylan, piesa marcheaza un punct de cotitura in cariera sa, evocand coborarea in infern a unei tinere femei cazute in dizgratie.

Imagine – John Lennon

Este unul dintre cele mai cunoscute cantece pacifiste din lume: Imagine, de John Lennon si Yoko Ono, sotia sa. Lansat in 1971, cantecul isi imagineaza o lume fara frontiere, fara conflicte, unita in fraternitate si toleranta. A devenit un clasic si a ajuns pe locul trei in topul celor mai bune cantece din lume realizat de Rolling Stones in 2004. In 1999, Imagine a primit un premiu Grammy pentru „semnificatia sa istorica sau calitativa”.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai tari melodii ale trupei Scorpions

(I Can’t Get No) Satisfaction – The Rolling Stones

Piesa Satisfaction a trupei The Rolling Stones, lansata in 1965 pe albumul Out of Our Heads, este, fara indoiala, una dintre cele mai cunoscute melodii ale formatiei. Legenda spune ca lui Keith Richards i-a venit ideea pentru legendarul riff de chitara al piesei in timp ce dormea si a inregistrat-o in timp ce sarea din pat inainte de a se culca din nou, inregistrandu-si in acest timp propriile sforaituri. Versurile au fost scrise de Mick Jagger si vorbesc despre relele consumismului si ale publicitatii. In anii 1980, solistul trupei Stones avea sa spuna ca piesa reprezinta „viziunea sa asupra lumii, frustrarile sale fata de tot”.

What’s Going On – Marvin Gaye

Melodia What’s Going On este si un imn pentru pacea mondiala. Cu toate acestea, Marvin Gaye a scris-o intr-o perioada complicata: pe langa o casnicie cu probleme, tocmai isi pierduse iubita si partenera de duet Tammi Terrell si se afunda in depresie. Si-a gasit alinare scriind pentru pace, impotriva saraciei si pentru ecologie. Desi piesa omonima a fost clasata pe locul 4 de Rolling Stones in topul celor mai bune cantece din toate timpurile, intregul album What’s Going On a fost cel care a marcat epoca. „Initial considerat necomercial, What’s Going On a fost cea mai reusita lucrare de studio a sa, un dar de vindecare nemuritor. Dar pentru Gaye, pacea pe care si-o dorea nu a venit niciodata: pe 1 aprilie 1984, a murit intr-o disputa de familie – ucis de tatal sau, scrie The Rolling Stones.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai tari melodii The Weekend

Sursa: https://www.linternaute.fr/musique/guide-pratique-musique/2497455-les-meilleures-chansons-du-monde-notre-classement/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More