Care este ziua in care Iulius Cezar a murit

Doi senatori romani, Brutus si Cassius s-au aflat la originea complotului care a dus la uciderea lui Cezar, pe data de 15 martie.

De ce a fost Cezar asasinat?

Cezar a dat dovada de o sete de putere fara limite. Numeroasele sale cuceriri militare si prosperitatea Romei i-au adus acestuia increderea poporului si senatorilor. In anul 48, consulul Romei devine dictator, functie care in principiu nu poate fi exercitata decat in perioada unor catastrofe naturale. Ambitia sa nemasurata a starnit nelinistea si ingrijorarea aparatorilor Republicii.

Cine sunt asasinii lui Iulius Cezar?

Dictatorul este tradat de senatorii sai. Creierul operatiei este nimeni altul decat Caius Cassius Longinus, care va cere ajutorul lui Brutus. Ambii sunt fostii partizani ai lui Pompei, adversarul lui Cezar in timpul Razboiului civil din anul 49 inainte de Hristos. Al treilea om din cadrul operatiunii este Decimus Brutus Albinus, locotenent si prieten aporpiat al lui Cezar. In jurul lor se aduna un numar de 60 de conspirationisti.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce inseamna cand visezi pantofi de balet?

Unde a avut loc asasinatul lui Iulius Cezar?

Cezar este nevoit sa plece in expeditie timp de trei zile, in Persia antica. Si conjuratii vor neaparat sa impiedice un nou razboi, mai ales impotriva acestui popor de razboinici nemilosi. Pe data de 15 martie, anul 44 inainte de Hristos, in timp ce orasul se afla in plina sarbatoare, asasinii isi asteapta prada la intrarea in curia din Pompei, unde urmeaza sa aiba loc reuniunea.

Cum a murit Iulius Cezar

Cezar ajunge in jurul orei 11 la reuniune. Tiranul s-a simtit foarte rau in timpl noptii, este alb ca varul. La intrare, senatorii se ridica in onoarea sa. Unul din ei, Lucius Tillius Cimber, ii prezinta o cerere din partea fratelui sau aflat in exil. Drept raspuns, Cezar face un gest de desconsiderare cu mana. La scurt timp, primeste 23 de lovituri de pumnal in urma carora isi gaseste sfarsitul.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More