Cine a fost primul faraon al Egiptului?

Numele lui Narmer este mai putin cunoscut decat cel al multor alti regi, dar se crede ca a fost primul faraon al Egiptului antic. Sa ne intoarcem la originile celor care erau considerati semizei egipteni.

O paleta de farduri (expusa la Muzeul Egiptean din Cairo) a fost descoperita la sfarsitul secolului XIXᵉ, cu capul de maciuca al unui rege pe nume Narmer. Paleta Narmer, datand din jurul anului 3.000 i.Hr. si poarta numele primului faraon al Egiptului. Domnia sa a marcat inceputul dinastiilor faraonice. La un secol dupa descoperirea paletei, au fost gasite liste regale din prima dinastie de faraoni, care incep cu numele sau. Pentru unii egiptologi, primul faraon al Egiptului a fost Menes. Pentru alti cercetatori, Narmer si Menes sunt aceeasi persoana: Menes este considerat a fi un titlu de suveran. Cert este ca primul faraon a trait in perioada Egiptului unificat (Egiptul de Sus si Egiptul de Jos). In ciuda importantei sale istorice, se stiu putine lucruri despre Narmer, in afara de simbolul sau, coada unui taur. Numele succesorului sau, Hor-Aha, este mai bine cunoscut. Acesti primii faraoni ai Egiptului antic venerau pisica de mare.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Napoleon Bonaparte: cine a fost Pauline, femeia "frivola" care a trait in umbra lui?

Dupa Menes sau Narmer, cand a domnit primul faraon in Egipt, conform istoriei, si cum se numea acesta?

Istoria Egiptului a inceput in antichitate. Cel mai faimos faraon, Ramses al II-lea, a domnit la aproape 1.800 de ani dupa primul faraon al Egiptului. Inainte de aceasta, Egiptul de Sus si Egiptul de Jos erau separate de o parte a Nilului. Faraonii au luat nastere odata cu unificarea acestor regiuni ale Egiptului. Pentru multi, cea mai fascinanta dinastie este cea a lui Tutankhamon (succesorul celebrului Akhenaton). Cu toate acestea, misterioasa dinastie a primilor faraoni ai Egiptului nu este lipsita de interes, cu cladirile lor precursoare ale piramidelor si cu aparitia hieroglifelor. Ea a marcat sfarsitul perioadei predinastice si inceputul perioadei Thinite in This, un oras din Delta Nilului. Cu toate acestea, primele dinastii au fost mai putin populare decat cea de-a 4-a, perioada constructorilor marilor piramide, in special faraonul Khufu, care a facut sa fie construita Marea Piramida de la Giza.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum a schimbat Revolutia industriala lumea?

Cine a fost ultimul faraon cunoscut al Egiptului antic?

La milenii dupa primul faraon al Egiptului si dupa perioada Thinite, a urmat dinastia Ptolemeica sau „dinastia Lagid”. Acesti ultimi faraoni au fost greci, nu egipteni, si au trait intr-o perioada in care romanii deveneau puternici. Dinastia a inceput cu Ptolemeu I si s-a incheiat cu Cleopatra a VII-a. Ultima regina a Egiptului este cea mai faimoasa dintre reginele egiptene. Ea a domnit intre anii 51 i.Hr. si 30 i.Hr., pana cand Roma si-a incheiat cucerirea Egiptului.

Sursa: https://www.caminteresse.fr/histoire/qui-etait-le-premier-pharaon-degypte-11192771/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More