Ce tari au castigat campionatul mondial de fotbal

Campionatul mondial de fotbal reprezinta o competitie internationala de fotbal care se organizeaza odata la patru ani. Care sunt tarile care au castigat cele mai multe trofee la Cupa Mondiala?

Brazilia, cinci titluri

Tara organizatoare a editiei din 2014, Brazilia detine recordul victoriilor, cu numai putin de cinci titluri. Cu toate acestea, Brazilia a avut destul de mult de asteptat pentru a avea parte de primul triumf, in anul 1958. Brazilienii mai reusesc sa se impuna in anul 1962 si in 1970. Cele mai recente victorii dateaza din anii 1994 si 2002.

Italia, 4 titluri

In spatele Braziliei cu un titlu, Squadra Azzura numara 4 victorii. Cupa mondiala din 1934, disputata in Italia, reprezinta o oda a gloriei lui Musssolini. Campionatul mondial din 1938 ce a avut loc in Franta are ca si castigatoare tot nationala italiana. Insa, trebuie sa astepte anul 1982 pentru a reusi sa se impuna din nou. Ultima victorie dateaza din 2006, in cadrul campionatului mondial din Germania.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cei mai buni dribbleuri din istoria fotbalului

Germania, 4 titluri
Germania deschid palmaresul in anul 1954 in favoarea unei victorii surpriza impotriva Ungariei. A doua victorie are loc in anul 1974 cu Franz Benckenbauer la comanda si Gerard Muller. A treia victorie are loc in anul 1990. In 2014 este cea mai recenta victorie.

Franta, 2 titluri

Pe data de 12 iulie 1998 Franta devine campioana mondiala pentru prima data. Golurile lui Zidane si ale lui Petit asigura victoria in fata Braziliei. 20 de ani mai tarziu, Franta are parte de a doua victorie, pe data de 15 iulie 2018 reusind sa invinga echipa Croatiei.

Anglia, un titlu

Anglia numara o victorie, la domiciliu. Aceasta este destul de veche, din anul 1966.

Spania, un titlu

Spania soseste in Africa de Sud in momentul in care a fost declarata campioana europeana. Spaniolii reusesc sa se impuna in fata Olandei datorita unei aparari de fier.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce este bine sa purtati ochelari pentru sport?

Tu ce alte tari cunosti care au reusit sa castige campionatul mondial? Asteptam sa ne spui.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More