De ce ciclistii isi epileaza picioarele

Cu siguranta ai fost deja surprins de lipsa de pilozitate voluntara de pe picioare a ciclistilor. Cei care nu sunt familiari cu acest mediu se intreaba cu siguranta de ce. Este o alegere estetica? Da, dar nu numai. In cele ce urmeaza iti vom spune de ce.

De ce ciclistii isi epileaza picioarele

Din motive estetice

Numerosi sunt cei care considera ca epilatul picioarelor este o practica rezervata femeilor. Dar si ciclistii au inceput sa faca acest lucru din motive estetice. La urma urmei, sa vezi un barbat cu muschi, in echipamentul de ciclism, cu par pe picioare, nu este foarte sexy, nu-i asa?

Pentru a limita riscurile de infectie

Principalul motiv pentru care ciclistii au inceput sa se epileze pe picioare este, inainte de toate, unul medical. Riscul ca un ciclist sa cada in timpul unei curse este ridicat. Atunci cand acest lucru se intampla, apar rani. Atunci cand o rana se formeaza pe o zona cu par, riscul de infectie este mai ridicat.

Asemanatoare

Care sunt avantajele sportului in sala?

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce Cristiano Ronaldo este considerat cel mai bun fotbalist din lume?

Pentru a lupta cu hipotermia

Epilarea ne permite in egala masura sa luptam cu hipotermia atunci cand afara este foarte cald, repartizand transpiratia pe tot corpul si nu doar pe picioarele paroase.

Pentru a favoriza aerodinamismul

Mai exista un motiv pentru care ciclistii isi epileaza picioarele. La fel cum inotatorii se epileaza pentru a minimiza rezistenta la apa, ciclistii o fac pentru a minimiza rezistenta la aer. Insa, castigul de timp este de doar cateva secunde pentru ciclisti, de maxim cinci secunde insa, de ce sa nu pui toate sansele de partea ta cand poti face acest lucru cu usurinta?

Pentru a imbunatati eficienta ingrijirilor

In plus, picioarele epilate faciliteaza aderenta cremelor in cadrul multiplelor ingrijiri aduse sportivilor. Spre exemplu, masajul este mult mai eficient.

Sursa: https://lesavaistu.fr/pourquoi-les-cyclistes-se-rasent-ils-les-jambes/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More