De ce este bine sa faci sport seara?

Probabil ca ai citit sau ai auzit deja ca a face sport inainte de culcare este o idee proasta. Pentru ca este o activitate stimulanta, ar trebui evitata seara, altfel iti va afecta calitatea somnului. Dar exista avantaje reale in a face sport seara. Care sunt acestea?

Dormi mai bine

Atunci cand faci miscare, corpul tau secreta dopamina. Acest neurotransmitator este numit uneori „molecula placerii”, deoarece favorizeaza o senzatie de bunastare. Are un alt efect: regleaza calitatea somnului. O sesiune de sport la sfarsitul zilei te ajuta, prin urmare, sa ai un somn bun. Pentru a profita la maximum de acest lucru, este important sa ai o saltea buna – cu alte cuvinte, una adaptata la forma corpului tau.

Scapi de stres

Asemanatoare

De ce sunt mingile de baschet portocalii?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt femeile care au marcat lumea sportului?

Fie ca este cauza sau doar un factor agravant, stresul este implicat in majoritatea tulburarilor de somn. Incepand cu cea mai frecventa dintre ele: insomnia. Practicarea sportului seara ajuta la eliminarea tensiunii si a anxietatii. Trucul este sa iti organizezi eficient sedintele.

Performante mai bune

Dimineata, organismul se trezeste datorita unui varf de cortizol, care apare in general intre 8 si 9 dimineata. Asadar, a iesi sa alergi dis-de-dimineata nu este neaparat cel mai bun mod de a performa! Pe de alta parte, la sfarsitul zilei, corpul tau se afla la temperatura optima.

Respecta-ti ritmul biologic

Corpul nostru functioneaza dupa un ritm circadian. Acesta este un ciclu care dureaza aproximativ 24 de ore, timp in care alternam intre a fi treaz si a dormi. Ai putea crede ca nivelul nostru de activitate este la apogeu dimineata si scade seara. In realitate, acest lucru variaza de la o persoana la alta, in functie de ritmul biologic al fiecaruia. Cu alte cuvinte, unele persoane sunt persoane de seara, altele de dimineata. Daca te simti mai in forma la sfarsitul zilei decat dimineata, acesta este momentul ideal pentru a face miscare: vei avea, fara indoiala, performante mai bune!

Ghice ce mai avem pentru tine?  De unde vine cuvantul golf

 

 

 

Sursa: https://sciencepost.fr/4-bonnes-raisons-de-faire-du-sport-le-soir/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More