Cum torc pisicile

Exista un sunet mai placut decat torsul unei pisici? Pentru iubitorii de pisici raspunsul este cu siguranta Nu. Pisicile torc atunci cand se simt bine si acest sentiment placut este imediat transferat proprietarului. Insa stii ca, in egala masura, pisicile torc si atunci cand sunt ranite si stresate? Invata cum si de ce torc pisicile in cele ce urmeaza.

Torsul este ca si zambetul

Un zambet este martorul satisfactiei, starii de bine. Favorizeaza interactiunile sociale si creeaza o atmosfera conviviala si un sentiment de incredere si de buna dispozitie. Torsul unei pisici este similar. Felinele noastre torc atunci cand le mangaiem, atunci cand sunt asezate in culcusul lor sau cel al stapanului lor, atunci cand sunt alaptate de mama lor, cand mananca sau cand se intalnesc cu o alta pisica, cand se spala. Pe scurt, atunci cand se simt bine. Torsul este mai mult decat o expresie a bunastarii, este uneori un semnal al fricii, al surmenajului, al durerii si foamei.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce pisicile dorm asa mult ziua

Cum torc pisicile?

Efectul torsului este fara indoiala remarcabil insa cum torc pisicile? Te-ai intrebat vreodata acest lucru? Cum reusesc sa creeze acest sunet constant? Cum reusesc sa isi faca corpul sa vibreze, fara sa fie tensionate sau fara sa fie nevoite sa respire zgomotos? Numerosi sunt oamenii de stiinta care au incercat sa raspunda la aceasta intrebare, insa, pana in prezent, aceasta enigma nu a fost rezolvata complet. In timp ce unii cercetatori sunt de parere ca sunetele sunt provocate de muschii laringelui care dilata si ingusteaza glota, altii sunt de parere ca osul hioid care leaga limba de osul cranian este responsabil in realitate de torsul in continuu.

Conform cercetarilor actuale, pisicile emit sunetul virbrant cu ajutorul corzilor lor vocale.
Frecventa torsului reduce durerea si accelereaza procesul de vindecare, motiv pentru care, dupa cum spuneam mai sus, o pisica toarce atunci cand este ranita sau cand este stresata.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More