Care sunt femeile care au marcat lumea sportului?

Diviziunea dintre barbati si femei in societate este de mult timp inradacinata. Roz pentru fete si albastru pentru baieti. Papusi pentru fete si camioane pentru baieti. Si, in mod inevitabil, sportul nu a fost crutat. Este o disciplina care a fost adesea asociata cu lumea masculina din motive sociale si culturale. Cu toate acestea, sportul feminin trece printr-o schimbare reala, iar femeile sunt bine reprezentate in multe discipline. Printre exemple se numara atletismul, inotul si tenisul. Si stiai ca un numar mare de atlete si-au lasat amprenta si au revolutionat lumea sportului?

Martina Navratilova

Poate ca o cunoasteti sau nu, dar este una dintre cele mai mari campioane de tenis din toate timpurile. Jucatoarea de origine cehoslovaca are 168 de titluri in palmares, inclusiv 59 de titluri de Grand Slam. Martina Navratilova este una dintre cele doar 3 femei, alaturi de Doris Hart si Margaret Smith, care au realizat un „Grand Slam total”. Acesta consta in simplu, dublu feminin si dublu mixt. Billie Jean King, care este si ea o mare campioana, s-a referit chiar la Martina Navratilova ca fiind CEL mai mare jucator de Grand Slam.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cei mai buni dribbleuri din istoria fotbalului

Kathrine Switzer

Aceasta maratonista si scriitoare de origine germana a intrat in istorie ca prima femeie care a alergat maratonul de la Boston ca participanta inregistrata in 1967. Ea si-a lasat amprenta in lumea sportului intr-o perioada in care prejudecatile impotriva femeilor erau si mai raspandite. Kathrine Switzer i-a cerut antrenorului sau sa o lase sa alerge alaturi de el. A fost nevoie de curaj si determinare pentru ca ea sa isi faca loc in maraton. La doar 20 de ani, ea a reusit sa termine cursa in 4 ore si 20 de minute, in ciuda incercarilor celorlalti alergatori de a o impiedica sa (termine). Dincolo de acest moment, ceea ce ne vom aminti despre Kathrine Switzer este determinarea unei femei ambitioase de a-si face loc intr-o societate care inca nutreste multe prejudecati despre femeile din sport.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai bune competitii de fotbal?

Nadia Comaneci

Gimnasta romanca a lasat o amprenta de nesters care va dainui vesnic in disciplina sa. La doar 14 ani, Nadia Comaneci a obtinut nota 10, nota perfecta, pentru exercitiul sau la barele inegale. Aceasta nota nu mai fusese acordata pana atunci la Jocurile Olimpice. Ca urmare, ea a ridicat profilul si aprecierea acestui sport in randul fetelor si baietilor deopotriva. Ea a castigat in total 5 medalii olimpice de aur, 2 campionate mondiale si 9 titluri europene. La varsta de 20 de ani, Nadia Comaneci a decis sa isi intrerupa cariera de gimnasta.

Marie-Josée Perec

Aceasta sportiva din Guadelupa si-a pus amprenta asupra lumii atletismului inainte de anul 2000. Ea este, fara indoiala, una dintre cele mai mari campioane de atletism din toate timpurile. Marie-Josée Perec este singura frantuzoaica care a fost de trei ori campioana olimpica. Cariera sa incredibila a facut-o sa devina un nume cunoscut. A obtinut rezultate uimitoare atat la 200 de metri, cat si la 400 de metri. Marie-Josée Perec este primul atlet, atat la masculin, cat si la feminin, care a castigat titlul la 400 de metri la doua editii consecutive ale Jocurilor Olimpice.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este originea Jocurilor Olimpice?

 

Sursa: https://femmedesport.com/le-top-10-des-femmes-qui-ont-marque-le-monde-du-sport/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More