Baschetul este un sport care inalta sau nu

cresterii in inaltime a jucatorilor. In schimb, pozitia mentinuta in timpul practicarii acestui sport ajuta la mentinerea coloanei vertebrale. Aceasta pozitie drepta este de fapt cea care ne ajuta sa castigam cativa centimetri. Miscarile exersate de catre jucatori contribuie de fapt la cresterea in inaltime. Baschetul ete un sport care intareste muschii si care intareste oasele.

Daca nu putem miza pe baschet pentru a creste cativa centimetri in inaltime, ce putem face, ce alternative avem? Deja, o igiena corecta de viata favorizeaza secretia hormonilor de crestere naturali. Somnul, o alimentatie echilibrata (fructe, legume, carne, proteine si peste) si practicarea regulata a unui sport ne va oferi un corp intr-o conditie excelenta pentru a se inalta.

Un avantaj dublu

Asemanatoare
Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai sportive tari?

Atat cei inalti cat si cei mai mici de inaltime pot juca baschet fara probleme. Chiar daca avem impresia ca cei mai inalti sunt mai avantajati, acest lucru este valabil si in cazul celor mai scunzi. In realitate, gasim doua puncte tari in ambele cazuri.

In cazul celor mai scunzi, inconjurati de cei inalti, au un centru de gravitatie mai scazut. Sunt mai rapizi, mai energici si mai agili decat adversarii mai inalti. Principalul avantaj al persoanelor inalte atunci cand joaca baschet este urmatorul: in general, au maini lungi ceea ce este ideal atat pentru pase cat si pentru loviturile la cos. Inaltime minima, pentru a face parte din NBA in ziua de azi este 1,82.

Sursa: https://lesavaistu.fr/le-basket-fait-grandir-info-ou-intox/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More