De ce exista trei capitale in Africa de Sud?

Destinatie populara pentru turisti, Africa de Sud este o tara cunoscuta pentru multe motive, printre care si cele trei capitale. Pentru a intelege aceasta caracteristica neobisnuita, trebuie sa te adanciesti in istoria tarii.

De la Capul Bunei Sperante la Gradinile Kirstenbosch si Parcul National Kruger, Africa de Sud este plina de locuri pe care trebuie sa le descoperi. In timp ce natura este o parte importanta a vietii turistice a tarii, orasele sale precum Johannesburg, Bloemfontein si Pretoria sunt, de asemenea, foarte populare. Iar daca ai dori sa vizitezi capitala tarii, ar trebui sa rezervi un sejur de minim 7 zile. Africa de Sud este singura tara din lume, alaturi de Benin, care are trei capitale recunoscute. Desi acest detaliu poate fi deconcertant, el nu este lipsit de importanta, deoarece este profund legat de istoria Africii de Sud, in special de perioada regimului de apartheid.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Unde se afla cel mai rece sat locuit de pe planeta?

Este Johannesburg capitala Africii de Sud?

In inconstientul colectiv, Johannesburg este capitala tarii deoarece este cel mai cunoscut oras. Fondat in 1886 in provincia Gauteng (una dintre cele noua mari provincii ale tarii), acesta nu apare pe lista celor trei capitale ale Africii de Sud. Confuzia se datoreaza faptului ca este cel mai mare oras al natiunii, precum si cea mai populata metropola, inclusiv vecina Pretoria. In plus, acesta este adesea perceput ca fiind capitala economica a Africii de Sud, deoarece gazduieste bursa de valori a tarii, Curtea Constitutionala si trei aeroporturi importante. Desi are o populatie de peste 6 milioane de locuitori, nu este capitala oficiala a tarii.

Cape Town, Johannesburg, Pretoria: care este adevarata capitala administrativa a Africii de Sud?

Capitala administrativa a tarii este Pretoria. Invecinat cu Johannesburg, acest oras mare gazduieste sediul guvernului. A dobandit statutul de capitala la 16 noiembrie 1855, in urma victoriei lui Marthinus Wessel Pretorius in batalia de la Blood River. Orasul a devenit capitala Transvaalului, dar initial avea o populatie de numai 300 de locuitori. A doua dintre cele trei capitale ale Africii de Sud este Cape Town. Cunoscut si sub numele de Cape Town, acesta a fost capitala legislativa a tarii din 1910 si gazduieste sediul Parlamentului. Este, de asemenea, unul dintre cele mai vechi orase ale tarii, fiind fondat in 1652 ca punct de aprovizionare pe ruta spre India si apoi ca colonie olandeza din 1691. In sfarsit, Bloemfontein este capitala judiciara si al treilea oras ca marime din tara.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce casele sunt albe in Grecia

Istoria Africii de Sud: inainte de independenta Africii de Sud, cine a colonizat acest teritoriu sud-african?

Trioul de capitale sud-africane a fost creat ca urmare a proliferarii coloniilor europene in intreaga tara si a dorintei de a separa cele trei puteri ale democratiei. Ca urmare, tara are mai multe limbi oficiale, vorbite atat in capitalele Africii de Sud, cat si in restul tarii. Intre secolele XVII si XIX, istoria Africii de Sud a fost marcata de colonii olandeze, britanice, germane si franceze. Cu toate acestea, influenta olandeza a fost cea mai puternica, fiind responsabila de numele marilor orase Johannesburg, Bloemfontein si Pretoria.

Sursa: https://www.caminteresse.fr/culture/pourquoi-y-a-t-il-trois-capitales-en-afrique-du-sud-11195554/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More