Care este continentul situat in cele patru emisfere?

Lumea este impartita in patru emisfere in functie de liniile de latitudine si longitudine.

Ecuatorul desparte emisfera nordica de cea sudica

Ecuatorul este o linie imaginara echidistanta de la polul nord si de la polul sud. Aceasta linie se afla la zero grade latitudine.

Partea Pamantului care se afla la nord de ecuator se numeste emisfera nordica. Partea Pamantului situata la sud de ecuator este cunoscuta sub numele de emisfera sudica.

Meridianul prim desparte emisfera estica de cea vestica.

Emisferele vestica si estica sunt impartite de zero grade de longitudine, care este cunoscut sub numele de meridianul prim.

Emisfera vestica ocupa spatiul geografic situat la vest de meridianul de origine si la est de antemeridianul care are 180 de grade longitudine.

Asemanatoare

Marea Neagra, Marea Alba: de ce unele mari au nume de…

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele sapte minuni ale lumii

Emisfera estica se afla la est de meridianul prim si la vest de antemeridian.

Care este singurul continent care se afla in toate cele patru emisfere

In timp ce multe dintre continentele lumii sunt traversate de separarea dintre doua emisfere, exista un singur continent in lume care se afla in toate cele patru emisfere: Africa.

Acest fapt geografic inseamna, de asemenea, ca Africa este singurul continent care are pamant atat la ecuator, cat si la meridianul prim.

Aceste doua harti arata cum continentul african se afla atat in emisfera nordica si sudica, cat si in emisfera vestica si estica.

Ecuatorul trece prin sapte tari africane in total. De la vest la est, aceste tari sunt: tara insulara São Tomé si Principe, Gabon, Republica Congo, Republica Democratica Congo (RDC), Uganda, Kenya si Somalia. Un lucru interesant este faptul ca Ecuatorul imparte Africa in aproape doua jumatati. Linia imaginara trece prin Gabon, São Tomé, Uganda, Republica Democratica Congo, Kenya, Ecuador si Somalia. Pe de alta parte, Primul Meridian trece prin Mali, Algeria si Ghana.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai poluate capitale de pe Planeta

Cate tari africane traverseaza Meridianul Prime?

Meridianul Greenwich trece prin cinci tari africane. Incepand de la nord la sud, aceste tari sunt: Algeria, Mali, Burkina Faso, Tongo si Ghana.

Sursa: https://simboloreiki.com/fr/quel-continent-se-trouve-dans-les-quatre-h%C3%A9misph%C3%A8res/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More