De ce casele sunt albe in Grecia

Grecia este o tara superba care atrage an de an o multime de turisti. Plaje superbe si munti maiestuosi, Grecia este o tara are ofera o multitudine de peisaje extraordinare. Si, daca ar fi sa alegem un element arhitectural care se adauga dozei de farmec oferite de peisajul superb, este vorba, fara indoiala, de zidurile albe. Insa de ce casele din Grecia sunt albe, cu acoperis albastru?

Frumusetea zidurilor albe

Bineinteles ca nu doar in Grecia zidurile albe cu acoperisul albastru sunt usor de observat. Spre exemplu, in partea de sud a Spaniei, in Andaluzia, se pot vedea in egala masura. Insa, se pare ca in cazul Greciei acesta este un argument aproape turistic. Una din cele mai frumoase insule de acest gen este Santorini, situata in largul Marii Egee.

Asemanatoare

De unde vine numele de Marea Egee?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce trebuie sa stii despre Muntenegru?

Aceasta insula din Cyclade este in egala masura cunoscuta pentru apusul sau de soare unic. In fiecare seara, numerosi sunt turistii care se inghesuie pe strada sau pe plaje pentru a asista la acest spectacol unic in lume. Si, Santorini este in egala masura o destinatie cunoscuta pentru casele sale in alb si albastru.
In 1936, prim ministrul Greciei este cel care a decis sa legifereze vopsirea caselor in Cyclade. Instaureaza zugraveala alba si albastra in egala masura din motive pur estetice. Albul si albastru simbolizeaza marea si spuma marii care constituie caminul natural al acestor case.

Dar si climatul explica motivul pentru care acesti pereti sunt zugraviti in alb. Albul este o culoare care reflecta razele solare. Astfel, acest lucru permite pastrarea unui minim de prospetime interiorului unei case pe timp de vara. Drept urmae, aceasta alegere are drept scop principal adaptarea mai eficienta la temperaturile si la climatul mediteranean.

Ghice ce mai avem pentru tine?  La cati kilometri distanta se afla SUA de Rusia

La fel cum cabanele din munti au particularitatile lor de constructie, casele grecesti din Cyclade au fost zugravite astfel pentru a usura viata locuitorilor.

Sursa: https://lesavaistu.fr/pourquoi-les-maisons-sont-elles-blanches-en-grece/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More