Care este diferenta dintre Anglia, Marea Britanie si Regatul Unit?

Termenii de Anglia, Marea Britanie si Regatul Unit sunt adesea folositi ca si sinonime. Cu toate acestea, este vorba despre trei entitati diferite. In cele ce urmeaza iti vom spune cum poti intelege mai bine semnificatiile acestora, te ajutam sa faci diferenta intre ele.

Ce este Marea Britanie?

Situata in partea de nord-vest a Europei, la doar cativa kilometric distanta de Franta, arhipelagul britanic este compus din numeroase insule si mai multe teritorii. Termenul de Marea Britanie este folosit pentru a desemna cea mai mare insula din arhipelagul britanic. Este vorba deci despreo zona geografica care aduna trei tari: Anglia, Scotia, si Tara Galilor. Anglia este, drept urmare, doar o parte din Marea Britanie.

Limba oficiala este engleza insa exista numeroase alte dialecte care se vorbesc in regiune. Termenul de Marea Britanie – spre deosebire de cel de Regatul Unit – este o desemnare geografica ce nu are nicio semnificatie politica. Este pur si simplu folosita pentru a face referire la cea mai mare insula populata de pe continentul european.

Asemanatoare

Care este cea mai mare cascada din lume?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt tarile traversate de Nil

Din punct de vedere gramatical insa, se intampla sa se foloseasca termenul de britanic pentru a desemna tot ce tine de Regatul Unit si Marea Britanie deoarece nu exista un adjectiv care sa corespunda termenului de Regatul Unit.

Istoria unei constructii politice

Mai precis, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlanda de Nord regrupeaza, dupa cum ii spune si numele, locurile citate in denumirea sa. Este vorba despre o entitate geopolitica. Capitala este la Londra, care este in egala masura capitala Angliei. Irlanda a facut in trecut parte din Regatul Unit insa, dupa anul 1922 doar partea de nord a ramas sub influenta britanica. Partea de sud este cunoscuta sub numele de Republica Irlandei.

Regatul Unit este o monarhie constitutionala care dispune de un sistem parlamentar.

Sursa: https://lesavaistu.fr/quelle-est-la-difference-entre-langleterre-la-grande-bretagne-et-le-royaume-uni/

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce Zona 51 este interzisa?
You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More