De ce inchidem ochii atunci cand ne sarutam?

Ai remarcat faptul ca unul din numeroasele reflexe umane este acela de a inchide ochii atunci cand visam, atunci cand ne rugam si chiar atunci cand ne sarutam cu cineva? Care este explicatia? De ce inchidem ochii atunci cand ne sarutam?

Un numar mare dintre voi si-au pus deja aceasta intrebare, fara indoiala. Si, aceasta intrebare a facut obiectul a numeroase cercetari si experimente stiintifice. Aceasta este misiunea efectuata de catre doi psihologi britanici, Polly Dalton si Sandra Murphy. In anul 1970, cei doi au apelat la 16 voluntari pentru a-i supune unor teste senzoriale. Voluntarii aveau picioarele si incheieturile legate si castile ii impiedicatu sa auda ce se intampla in jurul lor. Rezultatul acestui studiu a fost publicat in Journal of Experimental Psychology : Human Perception and Performance in 1975.

Rezultatele studiilor stiintifice

Studiul mentionat mai sus arata pur si simplu faptul ca, cu cat activitatea viuala este mai puternica, cu atat senzatia atingerii este mai slaba. Altfel spus, concentratia vizuala il conduce pe om sa apeleze la contactul cu mainile. Drept urmare, este absolut normal si natural sa inchidem ochii atunci cand ne sarutam cu cineva. Deoarece simtul vizual ne reduce perceptia tactila, inchidem ochii pentru a ne concentra mai bine si de a profita de senzatiile oferite de sarut.

Asemanatoare

De ce ne doare capul dupa ce bem vin rosu?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai bune legume pentru a obtine suficiente vitamine in fiecare zi?

Poti incerca sa te saruti cu cineva cu ochii deschisi, vei remarca cu siguranta faptul ca emotiile nu sunt atat de puternice decat atunci cand saruti cu ochii inchisi.

Sarutul este bun pentru sanatate

Creierului ii este destul de greu sa se concentreze asupra ambelor simturi in acelasi timp. Este, drept urmare, mult mai benefic sa inchidem ochii pentru a putea resimti mai bine efectele sarutului. Stiai ca sarutul are o multime de efecte benefice asupra sanatatii? Sarutul este considerat un remediu anti-stres excelent. Cu cat sarutam mai mult cu atat suntem mai putin stresati si sistemul nostru imunitar este mai protejat.

Sursa: https://www.caminteresse.fr/insolite/pourquoi-ferme-t-on-les-yeux-quand-on-sembrasse-11164753/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More