Cum a devenit K-pop atat de populara?

K-pop este un stil muzical pe placul unui numar enorm de oameni. Din momentul in care aceasta arta si-a facut aparitia in tarile occidentale, cantaretii de K-pop fac furori pe oriunde trec. Insa care este secretul lor? De ce sunt atat de iubiti de atata lume?

Ce este K-pop?

K-pop, care vine de la Korean Pop, este un stil muzical originar din Coreea de Sud. Este o combinatie de muzica electronica, pop, r&b, hip-hop, jazz si multe alte stiluri muzicale. Cantecele sunt cunoscute pentru faptul ca sunt dinamice si pozitive.

Precursorii stilului K-Pop se numeau Seo Taiji and Boys. Acestia au venit cu un stil nou nout in Coreea de Sud in anii 90. De atunci, fenomenul K-Pop nu a incetat sa evolueze. Grupurile K-Pop contabilizeaza miliarde de vizualizari pe YouTube si sunt urmarite de milioane de persoane pe retelele sociale. Este important ca artistii K-pop sa stie sa danseze, sa cante in timp ce danseaza dar si sa se stie comporta, sa aiba reactiile potrivite si sa aiba un aspect fizic placut.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai tari melodii ale trupei Queen

Grupurile K-Pop sunt cunoscute in egala masura pentru faptul ca ofera performante remarcabile atunci cand canta live. Se sincronizeaza foarte bine in timpul miscarilor de dans, asigurandu-se in acelasi timp de gestionarea prestatiei vocale. Dansul este astfel omniprezent. Data fiind complexitatea miscarilor, intelegem rapid ca acestia din urma se antreneaza in mod riguros pentru a oferi cea mai buna coregrafie.

Stilati din cap pana in picioare

Nu putem vorbi de cantaretii genului K-pop fara sa aducem in discutie look-ul lor hiper gandit si ingrijit. Fie ca este vorba de coafuri sau de haine, K-pop inseamna identitate vizuala. Regasim o multime de tonuri pastelate in vestimentatia cantaretilor, tricouri, hanorace si pantaloni oversize. Stilul reprezinta un amestec de streetwear si de haute couture. Marcile de lux au inteles de altfel acest lucru si au colaborat deja cu unii din ei pentru a-si promova produsele.

Sursa: https://lesavaistu.fr/pourquoi-la-k-pop-plait-elle-tant/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More