De ce ne doare capul?

Capul este o zona sensibila si centrul sistemului nervos. Numerosi sunt factorii care pot declansa dureri de cap pasagere sau cronice, mai mult sau mai putin dureroase.

Durerea de cap reprezinta un simptom curent, la fel ca si durerile de spate. Toti adultii si majoritatea copiilor au resimtit aceasta durere la un moment dat in viata. Conform studiilor efectuate de specialisti, jumatate din populatia mondiala sufera de dureri de cap. Aceste manifestari pot lua forme diferite si sa capete denumiri diferite. Cefaleea, tensiunea pasagera sau cronica desemneaza o forma de durere de cap care poate interveni in cazuri mai rare. Migrena este o patologie caracterizata prin dureri de cap intense. Nevralgia reprezinta o inflamatie a nervilor situati la nivelul craniului. Aparitia sa este brusca si durerile asociate se estompeaza in cateva minute sau in cateva ore.

Care sunt cauzele durerii de cap?

Asemanatoare

Putem simti umiditatea?

Ghice ce mai avem pentru tine?  De unde vin durerile fantoma

De ce ne doare capul? Exista un singur raspuns plauzibil la aceasta intrebare. Exista probabil atatea motive cate forme de dureri de cap. Durerea de cap poate fi provocata de hormoni, in special la femei, in unele faze ale ciclului menstrual. Diferiti factori pot cauza o durere de cap. Stresul, anxietatea, oboseala, emotiile negative, toate acestea pot provoca aceste simptome neplacute. Mediul interior sau exterior poate provoca in egala masura dureri de cap. Expunerea la unii poluanti poate fi motivul principal. Durerea de cap are uneori explicatii tangibile, mai ales in caz de deshidratare, de consumul abuziv de alcool sau de ingerarea unor droguri. Patologii mai grave pot provoca in egala masura dureri de cap.

Cum putem trata o durere de cap?

In functie de ce o provoaca, tratamentele pot fi diferite. Cea mai acuta forma, migrena, beneficiaza de un tratament medicamentos. Administrat suficient de devreme, trateaza in mod eficient durerea de cap. Pentru o cefalee pasagera, un antalgic este suficient. Si unele tratamente naturale se dovedesc a fi eficiente pentru a trata o durere de cap.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cat timp din viata petrecem dormind?

Sursa: https://www.caminteresse.fr/sante/pourquoi-a-t-on-mal-a-la-tete-11185870/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More