Care sunt beneficiile apei de cocos asupra corpului?

Potrivit mai multor medici, apa de cocos are proprietati benefice pentru organism. In acest articol, te invitam sa descoperi beneficiile apei de cocos.

Sursa naturala de minerale, gestionarea zaharului din sange, prevenirea pietrelor la rinichi, performante sportive – apa de cocos contine toate aceste beneficii si multe altele. De fapt, performantele sale merg dincolo de ceea ce ti-ai putea imagina. Iata mai jos o lista a proprietatilor benefice ale apei de cocos.

Care sunt beneficiile apei de cocos?

Apa de cocos este renumita pentru numeroasele sale beneficii pentru sanatate. Este bogata in electroliti naturali precum potasiu, sodiu si magneziu, ceea ce o face o bautura excelenta pentru hidratare si recuperare dupa efort. Dar acestea nu sunt singurele beneficii. Iata o lista de alte beneficii:

Antioxidanti: Contine antioxidanti care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi, reducand stresul oxidativ si inflamatiile din organism.

Asemanatoare

De ce rosim? Descopera misterul din spatele acestui fenomen…

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cea mai buna pentru sanatate: inductie sau vitroceramica?

Scaderea tensiunii arteriale: Mai multe studii au aratat ca un consum regulat de apa de cocos poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale datorita continutului sau ridicat de potasiu, care contracareaza efectele sodiului in organism.

Imbunatatirea digestiei: Apa de cocos este, de asemenea, cunoscuta pentru imbunatatirea digestiei datorita continutului sau de fibre si enzime naturale, care ajuta digestia si previn problemele gastrointestinale.

Controlul zaharului din sange: Studiile indica faptul ca apa de cocos poate ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, ceea ce o face benefica pentru persoanele care sufera de diabet.

Prevenirea pietrelor la rinichi: Apa de cocos are, de asemenea, reputatia de a preveni formarea pietrelor la rinichi datorita efectului sau diuretic si capacitatii sale de a dilua cristalele de oxalat de calciu din urina.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce avem cearcane sub ochi?

Ce impact are apa de cocos asupra rinichilor si ficatului?

Oamenii de stiinta si medicii recomanda apa de cocos pentru efectele sale benefice asupra rinichilor si ficatului. Potrivit unui studiu publicat in revista „BMC Complementary and Alternative Medicine”, apa de cocos a prezentat efecte protectoare impotriva leziunilor renale induse de oxalat, reducand riscul de calculi renali. Un alt studiu, publicat in „Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine”, indica faptul ca apa de cocos poate contribui la imbunatatirea functiei hepatice prin reducerea nivelului de stres oxidativ si protejarea ficatului impotriva toxinelor. Aceste studii subliniaza importanta apei de nuca de cocos ca supliment natural pentru sustinerea sanatatii rinichilor si a ficatului.

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More