De ce vitaminele sunt necesare corpului uman

Iata un subiect care ne priveste pe toti, indiferent de stilul de viata sau de sportul favorit. Numeroase sunt persoanele care isi spun ca luarea de vitamine este necesara pentru corpul uman: indiferent daca suntem sau nu sportivi, fie ca vrem sa ne pregatim pentru a intampina cu mai mare usurinta sezonul rece, vitaminele sunt necesare. Care este insa realitatea?

De ce vitaminele sunt necesare corpului uman

Vitamina: vine din latinescul vita care inseamna viata. Altfel spus, vitaminele sunt esentiale vietii deoarece constituie tot ce are corpul nostru nevoie. Reprezinta o substanta fara valoare energetica (nu ne ajuta sa slabim) dar care este indispensabila bunei functionari a corpului nostru.

Vitaminele joaca un rol central in organismul nostru: ne permit sa luptam cu infectiile in mod eficient, luptand impotriva virusilor, ajuta, spre exemplu, la repararea tesuturilor afectate. O multime de lucruri importante pentru viata noastra cu alte cuvinte. Vitaminele antioxidante sunt cele mai folosite vitamine. Este vorba despre vitaminele A, E si E. Se regasesc in produsele lactate, galbenus de ou, portocale, etc.

Asemanatoare

De ce ne doare capul dupa ce bem vin rosu?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Ce este apopathodiaphulatophobia

Vitaminele sunt fragile si au tendinta sa se degradeze in timpul gatitului. Una din cele mai bune modalitati de a incerca sa pastreze aceste vitamine din alimente este aceea de pastra legumele, optand pentru consumul instare cruda al acestora, gatind mai rapid alimentele sau sa evitam ca apa sa stagneze in unele alimente.

Este vorba de complexele de vitamine: numeroase sunt persoanele care nu au o alimentatie echilibrata, abuzeaza de junk food, de mancare bogata in grasimi si in zahar insa extrem de saraca in vitamine. Astfel, luarea de vitamine este extrem de curenta dar necesita consultarea unui medic in prealabil pentru a evita o supradoza sau luarea vitaminelor nepotrivite.

Drept urmare, vitaminele sunt necesare corpului uman atata vreme cat sunt alese in mod nepotrivit si recomandate de medic.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De unde vin durerile fantoma

Sursa: https://lesavaistu.fr/pourquoi-les-vitamines-sont-elles-necessaires-pour-le-corps-humain/

 

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More