De ce nu s-a gasit niciodata comoara pierduta a lui Beale?

Comoara pierduta in urma cu 194 de ani, comoara lui Beale ramane inca un mister, la fel ca Izvorul Tineretii, un alt mister nerezolvat. Cu un continut estimat la 66 de milioane de dolari, continua sa trezeasca interesul unui numar mare de persoane. Insa de ce nu a fost niciodata gasita?

Indicatii misterioase

Istoria acestei cautari de comori incepe in anul 1820, intr-un mic han din Virginia. Acest han era proprietatea lui Robert Morris, al carui existenta va fi data peste cap de vizita unui client regulat, Thomas Beale. Acest barbat ii va incredinta o cutie stranie din fier, inchisa cu un lacat si ii trimite o scrisoare si mai misterioasa. Acesta ii cere sa pastreze cutia pana cand va trimite pe cineva sa o recupereze. Insa, daca nu va veni nimeni in maxim 10 ani, Robert poate deschide cutia si sa vada continutul acesteia.

Asemanatoare

De ce a pierdut Napoleon batalia de la Waterloo?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cine a alungat indienii din America

Morris este loial timp de mai multa vreme insa, in cele din urma deschide cutia. La interior gaseste scrisori diferite precum si 3 pagini insolite, pline cu cifre. In scrisoare, Beale povesteste ca a gasit o mare cantitate de aur in timpul unei calatorii pe munte. A ales sa ascunda comoara pentru a o proteja. Cele trei pagini cuprindeau continutul comorii, amplasarea sa exacta si o lista cu numere si adrese.

Dupa mortea lui Morris, numeroase au fost persoanele care au incercat sa gaseasca o solutie la enigma lui Beale. Nici in ziua de azi nu s-a reusit determinarea pozitiei exacte a comorii lui Beale. Unii sunt de parere ca nici macar nu este vorba de o comoara, ca este vorba de o simpla gluma. Altii sustin ca Beale ar fi recuperat comoara. Altii sustin ca in cele din urma un aventurier suficient de norocos sau curajos va reusi sa o gaseasca in cele din urma.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum a murit Pablo Neruda. Misterul mortii sale in sfarsit elucidat?

Sursa: https://lesavaistu.fr/pourquoi-na-t-on-jamais-retrouve-le-tresor-perdu-de-beale/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More