Au tantarii dinti?

Unii experti spun tantarii au dinti, dar nu sunt la fel de puternici ca animalele, oamenii, pestii si au o functie usor diferita. Alti entomologi spun ca tantarii anu au dinti. Deoarece tantarii se hranesc cu hrana lichida, nu apare nevoia de instrumente de mestecat.

Multi sunt siguri ca, odata ce o insecta mananca hrana lichida, nu mai are dinti. Proboscisul, care strapunge pielea victimei, este principalul canal folosit pentru hranire. trebuie inteles imediat ca la masculi aparatul bucal este diferit de cel al femelelor, are o structura simplificata.

La femele, un set suficient de mare de setae chitinoase este de aproximativ 50 de bucati. Acestea sunt situate pe maxilarul superior si inferior, terminandu-se in proboscis. Practic, pielea tantarului nu strapunge proboscisul si roade. Dintii tantarilor sunt extrem de mici si, deoarece nu sunt vizibili, se presupune ca nu sunt deloc vizibili.

In gura exista 4 mandibule. Se obisnuieste sa le numim falci, dar ele strapung mai intai pielea si abia apoi proboscisul dilata rana. Dintii de tantar intr-o reprezentare tipica lipsesc, dar exista peri care indeplinesc functii similare.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cel mai mare desert din Europa

Interesant

In timpul muscaturii, insecta introduce un secret special care subtiaza sangele si favorizeaza o buna nutritie. Aceeasi substanta este un alergen puternic. Dupa muscatura exista imediat roseata si umflaturi, mancarime – poate o manifestare a unei reactii alergice puternice.

Structura aparatului bucal

Insecta are un aparat de strapungere si de supt, care nu poate fi vazut la microscop. Buzele alungite formeaza o cuva in interiorul careia sunt plasate cinci ace ascutite. Acestea sunt organe subdezvoltate care joaca un anumit rol in obtinerea substantelor nutritive.

Intre stihiile perforante se afla un tub pentru aspirarea sangelui. Pe o pereche de ace se afla peri, numiti in mod obisnuit dinti. Pe partile laterale ale celor 4 jgheaburi care musca initial in piele. Apoi insecta cu ace tine pielea, lasand rana deschisa si introduce proboscisul.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce auzim sunetul oceanului in scoici?

La intrebarea din titlu se poate raspunde atat cu da, cat si cu nu.

 

Sursa: https://fr.pestctrl.biz/komary/o-komarah/skolko-zubov-u-komara/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More