Care sunt misterele lacului Titicaca

Misterele lacului Titicaca merg dincolo de nasterea Insulei Soarelui si Imperiului incas. Mai exact, incep cu mult timp inainte, intr-o epoca nedeterminata, atunci cand membrii tribului Uros, veniti din Bolivia, decid sa se instaleze pe suprafata apei. Vrei sa stii cum a fost posibil acest lucru? Citeste mai departe.

Unde se ascund misterele lacului Titicaca?

Lacul Titicaca este cel mai mare lac de pe planeta. Pe langa asta, se afla si la o altitudine impresionanta. Daca esti pasionat de cifre, iti spunem ca suprafata sa acopera 8562 kilometri patrati si ca se afla la o altitudine de 3000 de metri deasupra nivelului marii.

Cea mai mare parte din aceasta intindere imensa apartine de Peru. Si aproape jumatate de Bolivia. Drept urmare, Titicaca este un fel de granita naturala. Insa, misterele lacului Tiiticaca – structurile de piatra, Puma Punku – nu au nicio legatura cu situarea sa geografica. Numeroase sunt legendele care asociaza aceste pietre cu nasterea Imperiului incas.

Asemanatoare

De ce auzim sunetul oceanului in scoici?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este cel mai mare vulcan din lume

Tribul ancestral Uros si misterele lacului Titicaca

Tribul Uros s-a instalat pe suprafata lacului inainte de aparitia acestor mistere. A reprezentat una din primele culturi ale regiunii. Se pare ca tribul este originar din Bolivia centrala insa, din cauza secetei au inceput sa migreze intre anii 900-1200 inainte de Christos.

Inainte de asta, poporul nu se gandea sa locuiasca pe platforme plutitoare insa au descoperit ca daca se aventureaza pe suprafata lacului au numeroase beneficii. Pe de o parte, exista abundenta pestelui si, pe de alta parte, astfel puteau sa se apere de atacurile incasilor.

Cum pot pluti aceste insule?

Aceste insule sunt realizate cu ajutorul radacinii unei plante cunoscute sub numele de totora. Radacinile sale sunt dense si sunt situate in apropiere de maluri, barbatii tribului curata radacinile si le impletesc pentru a face din ele platforme mari care dureaza ani la rand, atat sunt de rezistente.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Tot ce trebuie sa stii despre curcubeu

Pentru ca aceste insule plutitoare sa nu mearga in deriva sunt ancorate cu corzi si pietre.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More