Care au fost cei mai bogati suverani din lume?

In timp ce aproape toate familiile regale din lume sunt cunoscute pentru bogatia lor extravaganta, cel mai bogat suveran din lume nu este cine crezi.

Imaginea regalitatii este adesea sinonima cu un stil de viata somptuos, cu proprietati imobiliare de lux, bijuterii pretioase si extravaganta departe de preocuparile muritorilor de rand. In acest joc, insa, unele monarhii se disting de restul, cu averi care nu se mai masoara in milioane, ci in miliarde de dolari. Dar in aceasta cursa pentru putere si bani, care monarh a adunat cea mai mare avere din lume? Vei afla in cele ce urmeaza.

Care este cel mai bogat suveran din lume?

Asemanatoare

Cine a fost primul doctor din lume?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cateva curiozitati despre Imperiul Mongol

Thailanda gazduieste cel mai bogat rege din lume, Rama X sau Maha Vajiralongkorn, din 2019. Averea personala a suveranului a fost estimata intre 40 si 66 de miliarde de dolari la sfarsitul anului 2022 (in functie de sursele oficiale) (un decret prezidential din 2018 a fuzionat averea regatului cu cea a monarhului sau). Cunoscut pentru stilul sau de viata opulent si costisitor, Rama X si-a facut averea datorita actiunilor pe care le detine la Banca Centrala a Siamului si la gigantul de stat din domeniul constructiilor Siam Cement Group. Mare iubitor de terenuri, bijuterii pretioase si opere de arta, colectia sa personala include 38 de avioane private, precum si cel mai mare diamant din lume, Golden Jubilee, o piatra pretioasa de 545 de carate achizitionata in 1999.

Qatar, Maroc…: care sunt cele mai bogate familii regale din lume?

S-ar putea crede ca titlul de cea mai bogata familie regala din lume este inca rezervat monarhiilor europene sau familiilor regale bogate din Orientul Mijlociu. Cu toate acestea, acestea din urma sunt bine reprezentate in top 10 al celor mai bogate familii regale din lume. Printre acestea se numara sultanul Bruneiului, Hassanal Bolkiah (avere de 30 de miliarde de dolari, al carui palat Nurul Iman este acoperit de o cupola gigantica acoperita cu un strat de aur de 22 de carate), regele Salmane al Arabiei Saudite (17 miliarde de euro), emirul din Abu Dhabi, Mohamed Bin Zayed Al Nahyan (16,8 miliarde de euro, proprietarul clubului de fotbal Manchester City), si emirul din Qatar, Tamim ben Hamad Al Thani (2 miliarde de euro, cunoscut ca actionar principal la Paris Saint-Germain). Africa, intre timp, este bine reprezentata de regele Marocului, Mohammed al VI-lea, al saselea cel mai bogat rege din lume, estimat la 8,8 miliarde de euro.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum a fost gasit mormantul lui Tutankhamon

 

Sursa: https://www.caminteresse.fr/culture/voici-les-rois-et-souverains-les-plus-riches-du-monde-11195312/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More