De cand a inceput matematica sa fie predata?

Matematica este o materie care se preda in fiecare scoala din lume. Este o materie pe care unii elevi pur si simplu o iubesc datorita faptului ca o inteleg, in timp ce pentru alti elevi poate fi un adevarat chin, asta deoarece nu stiu sa puna in aplicare formulele matematice.

In Antichitate matematica era considerata, exceptand unele activitati (arhitectura, astronomie), o simpla simulare intelectuala. Deviza Sa nu intre cine nu este geometru era inscrisa pe fatada academiei infiintate de catre Platon.

Primul curs de matematica

Basorelieful unei stele funerare din secolul V inainte de Christos, provenind de la necropola lui Kranon, ne-a livrat de curand un secret. Conform unui arheolog si unui matematician de origine elvetiana, scena nu reprezinta un barbat asezat jucand un joc de societate impreuna cu un copil, asa cum se credea.

Asemanatoare

Cum a fost descoperit primul antibiotic din istorie:…

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum a inceput Razboiul de Secesiune?

Cele cinci linii orizontale depasite de un semicerc sunt in realitate un abac monumental (instrument de calcul gravat in piatra). Aceste trasaturi figureaza unitatile, zecile, sutele, mile si zecile de mii. Trebuie sa asezi pietrele pe linia potrivita pentru a efectua orice operatiune aritmetica. Si semicercul are rolul de a gazdui pietrele reprezentand 600 de drahme, adica un talent. Un indiciu confirma aceasta noua analiza: barbatul se numeste Phanaios, cel care aduce lumina.

Matematica, o optiune la bac in anul 1946

In Europa medievala, educatia privilegiatilor includea studiul matematicii elementare. Incepand cu secolul XV, matematica a inceput sa fie predata, insa nu era, la acea vreme, atat de importanta ca si filozofia sau studiul autorilor greci sau de origine latina. Odata cu dezvoltarea artileriei, incepand cu secolul XVIII, calculele de balistica necesitau o buna stapanire a matematicii, care devine esentiala in academiile militare. Incepand cu anul 1946, matematica devine o materie de bac si, la scurt timp, devine indispensabila pentru a studia Medicina sau Comertul.

Ghice ce mai avem pentru tine?  In ce an s-a nascut Willy William?

Sursa: https://www.caminteresse.fr/histoire/depuis-quand-les-mathematiques-sont-elles-enseignees-1187526/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More