Care a fost primul explorator european care a ajuns in America de Sud

Inca din epoca explorarilor europene, numerosi exploratori au luat parte la calatorii de explorare, unii dintre ei fiind primii care au ajuns pe taramuri noi. Unul dintre aceste taramuri a fost America de Sud, un teritoriu bogat si variat, care era aproape neexplorat de europeni inainte de sosirea exploratorilor. Dar cine a fost primul explorator european care a ajuns in America de Sud?

Descoperirea Americii de Sud de catre europeni

America de Sud a fost descoperita de europeni in 1498, cand navigatorul italian Cristofor Columb a ajuns pentru prima data pe continent. El a fost urmat de multi exploratori spanioli si portughezi, care au fost primii care au explorat si s-au stabilit in regiune. Acesti exploratori au gasit teritorii bogate si variate, cu culturi si popoare indigene care au imbogatit cunostintele europene despre noile teritorii.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum a fost descoperit primul antibiotic din istorie: penicilina

Primul explorator european care a ajuns in America de Sud

Primul explorator european care a ajuns in America de Sud a fost navigatorul spaniol Vasco Núñez de Balboa. In 1513, Balboa a intreprins o calatorie de explorare de-a lungul coastei Panama. Dupa ce a ajuns la capatul sudic al Golfului Panama, a descoperit Marea Caraibelor, pe care a redenumit-o Marea Caraibelor. Balboa a continuat apoi sa exploreze America de Sud, traversand Golful Panama si ajungand pe coasta Pacificului Americii de Sud in 1514.

Explorarile lui Balboa

Odata ajuns in America de Sud, Balboa a pornit intr-o calatorie de explorare de-a lungul coastei pacifice a Americii de Sud. In timpul calatoriei sale a explorat zone vaste ale continentului, descoperind noi teritorii si culturi. A descoperit, de asemenea, un mare rau necunoscut, pe care l-a numit Raul celor zece mii. In timpul calatoriei sale, Balboa a fost, de asemenea, primul european care a vazut Oceanul Pacific.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De unde si-a luat Ludovic al XIV-lea porecla de Regele Soare?

Calatoria lui Balboa si consecintele sale

Calatoria lui Balboa a fost un mare succes si a deschis calea pentru ca alti exploratori spanioli sa continue explorarea Americii de Sud. Acest lucru a permis Spaniei sa se afirme in regiune si sa intre in posesia unor teritorii vaste. Mai tarziu, multi europeni au calcat pe urmele lui Balboa si au continuat sa exploreze America de Sud. Cu toate acestea, Balboa a fost primul explorator european care a ajuns pe acest continent.

Rolul lui Balboa in istorie

Vasco Núñez de Balboa este considerat unul dintre cei mai mari exploratori din istorie, iar descoperirea Americii de Sud de catre acesta a avut un impact semnificativ asupra istoriei. Fara calatoria sa, Spania ar fi putut sa nu puna stapanire pe regiune si pe bogatiile sale. In plus, descoperirea de catre acesta a Oceanului Pacific a deschis calea pentru alti exploratori europeni care au continuat sa exploreze America de Sud si sa descopere noi teritorii. In cele din urma, descoperirea sa a fost o sursa de inspiratie pentru multi exploratori si a contribuit la expansiunea europeana.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum a fost declansat Primul Razboi Mondial?

Vasco Núñez de Balboa este considerat primul explorator european care a ajuns in America de Sud. In 1513, acesta a intreprins o calatorie prin Golful Panama si a ajuns pe coasta Pacificului din America de Sud in 1514. El a explorat apoi regiunea si a descoperit multe tinuturi necunoscute. Descoperirea sa a deschis calea pentru alti exploratori europeni si a contribuit la expansiunea europeana. El va fi mereu amintit ca un mare explorator si ca un erou al istoriei.

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/qui-a-ete-le-premier-explorateur-europeen-a-atteindre-lamerique-du-sud/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More