Cine a creat cea mai veche civilizatie cunoscuta

Cea mai veche civilizatie cunoscuta a fost creata de un trib stravechi care dateaza de mii de ani. Tribul, cunoscut sub numele de sumerieni, a fost unul dintre primii care s-au stabilit in zona care mai tarziu va deveni sudul Irakului. Sumerienii au creat o civilizatie extrem de avansata, care a durat aproape 3000 de ani si a fost punctul central al multor inovatii si dezvoltari.

Cine erau sumerienii?

Sumerienii au fost un trib antic care a trait in ceea ce este astazi sudul Irakului. Ei au fost considerati primii locuitori ai regiunii, iar originile lor sunt inca in mare parte necunoscute. Tribul era foarte divers, membrii sai provenind din regiunile invecinate si din Orientul Mijlociu. Limba sumeriana era foarte diferita de cea din alte regiuni si era considerata o limba foarte veche.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cum a fost descoperit primul antibiotic din istorie: penicilina

Care este istoria lor?

Istoria sumerienilor dateaza de mii de ani si au fost considerati una dintre cele mai vechi civilizatii cunoscute. Acestia au creat o civilizatie foarte avansata din punct de vedere tehnologic, care a durat aproape 3000 de ani. Sumerienii au fost primii care au dezvoltat sisteme de canalizare si drenaj, metode de irigatii si instrumente agricole. De asemenea, au dezvoltat un sistem de scriere si au inventat conceptul de calendar. In plus, au creat un sistem de numeratie avansat si au dezvoltat o matematica complexa.

Care au fost principalele lor evolutii?

Sumerienii au fost primii care au dezvoltat o forma de scriere, care le-a permis sa isi inregistreze povestile si evolutiile. De asemenea, au dezvoltat o matematica complexa si instrumente pentru agricultura si irigatii. Au dezvoltat un sistem de numeratie si au inventat conceptul de calendar. Sumerienii au dezvoltat, de asemenea, sisteme sofisticate de irigatii si de canalizare, care au fost folosite timp de mii de ani.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care a fost primul explorator european care a ajuns in America de Sud

Cum s-a incheiat civilizatia sumeriana?

Civilizatia sumeriana a fost inlocuita in cele din urma de babilonieni si asirieni. Motivul exact al caderii civilizatiei sumeriene nu este cunoscut, dar este general acceptat faptul ca razboiul si invazia au jucat un rol important. Sumerienii au fost stramutati de noi triburi si integrati in noi culturi, ceea ce a dus la sfarsitul civilizatiei lor.

Care este mostenirea lasata de sumerieni?

Sumerienii au lasat o mostenire bogata si durabila, care a fost transmisa din generatie in generatie. Ei au fost primii care au dezvoltat o forma de scriere si au inventat conceptul de calendar. In plus, sistemele lor de irigatii si de drenaj sunt folosite si astazi, iar matematica lor complexa a fost adoptata de civilizatiile ulterioare. In cele din urma, limba lor, sumeriana, este inca vorbita in unele zone si este considerata o limba foarte veche.

Sumerienii au fost un trib antic care a creat cea mai veche civilizatie cunoscuta. Ei au fost primii care au dezvoltat o forma de scriere si au inventat conceptul de calendar. In plus, sistemele lor de irigatii si drenaj sunt folosite si astazi, iar matematica lor complexa a fost adoptata de civilizatiile ulterioare. In cele din urma, limba lor, sumeriana, este inca vorbita in unele zone si este considerata o limba foarte veche. In cele din urma, sumerienii au lasat o mostenire bogata si durabila care ne aminteste de contributia lor la istoria omenirii.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt ritualurile pentru sezonul Racului

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/qui-a-cree-la-plus-ancienne-civilisation-connue/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More