Tot ce trebuie sa stii despre curcubeu

Curcubeul umple privirile adultilor si celor mici deopotriva. Acest fenomen, cu un simbolism puternic, multa vreme considerat drept un pasaj intre Cer si Pamant, este un efect de optica care a captivat intotdeauna fiinta umana. In cele ce urmeaza va vom explica originile acestei aparitii poetice, provenite de la intalnirea picaturilor de apa cu lumina soarelui.

Ce este un curcubeu?

Un curcubeu eeste un fotometeor,adica un fenomen optic care apare pe cer. Se prezinta sun forma unui arc primar si a unui arc secundar, oferind un degrade continuu de culori.

Care sunt culorile curcubeului?

Oficial, conform oamenilor de stiinta, un curcubeu ne permite, sa distingem 7 culori diferite intr-o ordine precisa: rosu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo si violet.

Cum se formaza un curcubeu?

Asemanatoare

Care este diferenta dintre lava si magma?

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este rolul unei centrale nucleare?

Curcubeul se formeaza atunci cand afara ploua sau imediat dupa ploaie. Acest semicerc colorat corespunde in realitate luminii soarelui care trece de-a lugul picaturilor de ploaie, creand un fenomen de refractie. Lumina alba a soarelui este separata in mai multe culori astfel (cele 7 culori), fiecare avand o lungime de unda diferita. Aceste culori sunt tot timpul prezente in lumina alba insa de obicei nu sunt vizibile cu ochiul liber.

Daca nu ploua, lumina trece de-a lungul picaturilor in suspensie. Daca inca mai ploua, trece de-a lungul picaturilor care cad. Astfel, acest fenomen se poate produce si cand afara este timp frumos, in apropierea unei cascade spre exemplu.

Care sunt miturile care circula in jurul curcubeului?

Curcubeul este un fenomen care a fascinat Omul dintotdeauna. Poate reprezenta in termeni de simbolica speranta, viata, norocul, conexiunea, expansiunea sau transformarea.

Timp de mai multa vreme aparitia unui curcubeu pe cer era considerata un semn, o promisiune chiar a faptului ca lucruri pozitive urmeaza sa se intample. Poate incarna ideea de pace, armonie si serenitate.
In schimb, in Amazonia curcubeul era asociat cu spiritele rele care ar putea cauza diferite probleme fizice.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce este Valea Mortii periculoasa?

Sursa: https://saviezvous.fr/tout-savoir-sur-larc-en-ciel/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More