Sunt unghiile care cresc rapid un semn de sanatate?

Unghiile sunt unul dintre cei mai importanti indicatori ai sanatatii, iar cresterea lor este o modalitate prin care profesionistii din domeniul sanatatii si pacientii pot evalua starea generala de sanatate. Medicii si dermatologii pot afla multe despre sanatatea dumneavoastra generala prin examinarea unghiilor. Unghiile care cresc mai repede decat in mod normal pot fi un semn de sanatate si vitalitate. Cu toate acestea, este important sa intelegeti cum se leaga cresterea unghiilor de sanatate si ce semne pot indica ceva mai grav. Acest articol va examina modul in care cresterea unghiilor este legata de sanatate si va discuta despre semnele la care trebuie sa fiti atenti.

Cum cresc unghiile?

Unghiile sunt alcatuite in principal din cheratina, o proteina care se gaseste, de asemenea, in piele, par si parul de pe corp. Unghiile incep sa se formeze sub piele si cresc din cuticula, care este partea cea mai apropiata de degete. Cresterea medie a unghiilor este de aproximativ 0,1 mm pe zi. Unghiile de la maini cresc mai repede decat cele de la picioare, din cauza presiunii si a utilizarii frecvente a mainilor. Este important de retinut ca unghiile au, de asemenea, o culoare si o textura care pot indica probleme de sanatate.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Care sunt cele mai frecvente afectiuni cutanate?

Factori care afecteaza cresterea unghiilor

Cresterea unghiilor poate fi afectata de o varietate de factori. Principalii factori care afecteaza cresterea unghiilor sunt urmatorii:

Varsta: Unghiile copiilor si adolescentilor cresc, in general, mai repede decat cele ale adultilor.

Deficienta de vitamine: Deficientele de vitamine si minerale pot duce la o crestere mai lenta a unghiilor.

Stresul: Stresul poate afecta cresterea unghiilor prin incetinirea acesteia.

Boli: Anumite boli pot face ca unghiile sa creasca mai incet sau mai repede.

Sunt unghiile cu crestere rapida un semn de sanatate?

Unghiile care cresc mai repede decat in mod normal pot fi un semn de sanatate si vitalitate. Cu toate acestea, este important sa intelegeti ca cresterea unghiilor poate fi afectata de o serie de factori si nu ar trebui sa fie luata ca un indicator precis al starii dumneavoastra generale de sanatate. Unghiile care cresc mai repede pot fi un semn al unui sistem imunitar sanatos, al unei diete sanatoase si al unui stil de viata sanatos. Unghiile care cresc prea repede pot fi, de asemenea, un semn de infectie sau boala.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Omul copac exista?

 

 

Sursa: https://www.le-saviez-vous.fr/les-ongles-qui-poussent-vite-sont-ils-un-signe-de-bonne-sante/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More