Sunt eclipsele periculoase?

Eclipsa sau nu, sa iti focalizezi privirea spre soare fara o protectie adecvata nu faci decat sa iti deteriorezi ochii.

Sunt eclipsele periculoase?

Nu, aceste disparitii temporare ale Soarelui sau ale Lunii nu sunt decat fenomene aflate in stransa legatura cu alinierea specifica a astrelor, cunoscute si, mai ales, previzibile. Eclipsele ni se impun intr-o maniera brutala. Asta deoarece marcheaza o ruptura in alternanta zi-noapte, acest ritm care ne structureaza de altfel. Un soc estetic si psihologic deopotriva conform specialistilor.

Spre exemplu, pe data de 4 decembrie 2021, o eclipsa totala de soare a avut loc in Antarctica in plina vara, o perioada de zi permanenta. De-a lungul vremii, aceste evenimente rare si grandioase deopotriva au fascinat, au infricosat si au bulversat umanitatea. In fata a ceva ce nu intelegea, a ceva ce il depasea, fiinta umana a cautat intotdeauna explicatii. In mitologie, eclipsa survine in lumea zeilor, a ingerilor sau a celor puternici.

Ghice ce mai avem pentru tine?  Cine alege numele furtunilor

Adesea, este o fiinta agresiva sau malefica (un fel de dragon in China, o puma la incasi) care vine sa devoreze astrul si sa perturbe ordinea cosmica. Timp de mai multi ani, eclipsa a fost perceputa drept un semn rau: in Evul Mediu spre exemplu, eclipsa anunta moartea unui rege, un razboi sau o perioada de foamete. In aceasta istorie lunga au ramas o serie de idei preconcepute listate de NASA pe site-ul oficial: in timpul unei eclipse, difuzarea de raze nocive nu ar face decat sa otraveasca hrana sau ar rani viitorul bebelus al unei femei insarcinate.

Daca te uiti la o eclipsa atunci cand iti serbezi ziua de nastere acest lucru prevesteste o problema de sanatate viitoare…asta deoarece, chiar si in ziua de azi, intr-o epoca moderna, plina de inovatii si tehnologie, fiinta umana cauta in permanenta legaturi intre cosmos si ceea ce i se intampla in viata de zi cu zi…

Sursa: https://www.caminteresse.fr/environnement/les-eclipses-sont-elles-dangereuses-11185558/

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More