Omul copac exista?

Dede Koswara (pronuntat Dédé), un pescar indonezian care se transforma intr-un copac… Acest barbat este victima unui neg extrem de rar care afecteaza pielea (virus din familia papilomavirusului uman HPV), care provoaca aparitia unor veruci gigantice si a unor ciuperci in forma de radacini. Aceasta anomalie a aparut in timpul unui accident minor la genunchi, cand avea 15 ani.

Acum, barbatul de 39 de ani are excrescente cenusii pe toate membrele. Mainile si picioarele sale sunt complet ingropate de acesti negi in forma de radacini de copac. Primul neg a aparut destul de repede pe genunchi, la scurt timp dupa accident, iar aceasta simpla rana avea sa-l marcheze pe acest barbat pe viata. La scurt timp dupa aceea, ca o ciuperca, alti negi au aparut in fiecare colt al corpului sau. Mainile si picioarele sale masoara in jur de un metru si continua sa creasca cu aproximativ cinci centimetri pe an.

Asemanatoare

De ce rosim? Descopera misterul din spatele acestui fenomen…

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce ar trebui sa eviti sa consumi bubble tea pentru bunastarea ta mentala?

Din cauza negilor sai atipici, a fost nevoit sa renunte la slujba si s-a alaturat unei trupe ambulante de oameni cu fizic neobisnuit, numita „Freak Show”. Multi specialisti in dermatologie au fost interesati de cazul sau, inclusiv Anthony Gaspari, medic si cercetator la Universitatea din Maryland, care a venit sa-l intalneasca pe Dede pentru a-i observa negii. Dupa cateva teste, acesta a ajuns la concluzia ca Dede Koswara avea virusul papiloma uman, o infectie destul de comuna care provoaca negi. Cazul lui Dede este mult mai complex: sistemul sau imunitar este deficitar, ceea ce il impiedica sa lupte impotriva infectiei.

Datorita interventiei doctorului Gaspari, medicii indonezieni au reusit sa inteleaga cauzele bolii lui Dede. Acesta a fost supus la numeroase operatii pentru a-i indeparta negii. I s-a administrat un tratament cu vitamina A sintetica pentru a-i stimula sistemul imunitar. Cu toate acestea, in ciuda numeroaselor sechele ale verucilor, Dede a reusit in cele din urma sa isi recastige utilizarea degetelor dupa ani de paralizie.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce punem mana in fata gurii atunci cand cascam?

 

Sursa: https://www.savezvousque.fr/science/dede-homme-arbre-verrue.html

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More