Mai exista specii submarine necunoscute?

Pamantul adaposteste specii terestre si submarine si, an de an, noi creaturi sunt descoperite. De altfel, intrebarea – mai exista specii submarine necunoscute? – este absolut normala. Ne mai rezerva Tera surprize? Daca da, care sunt acestea? Gasesti raspunsul la aceste intrebari in cele ce urmeaza.

Conform oamenilor de stiinta, exista doar 20% de specii vii pe pamant. Astfel, 10 milioane din ele sunt inca necunoscute si nu figureaza inca in nicio enciclopedie. Cu toate acestea, cifrele tind sa se imbunatateasca in fiecare an dat fiind faptul ca numeroase sunt descoperirile realizate in mod regulat. Mediul acvatic reprezinta cea mai mare dificultate pentru cautari avansate. Diversitatea marina se dovedeste a fi inca necunoscuta in ziua de azi. Cu toate acestea, exista numeroase explicatii pentru aceste dificultati intampinate, chiar daca solutii incep sa fie gasite, incetul cu incetul.

Specii descoperite recent

Asemanatoare
Ghice ce mai avem pentru tine?  Care este rolul unei centrale nucleare?

In fiecare an, omul realizeaza numeroase descoperiri in intreaga lume. Spre exemplu, in 2019, zeci de animale marine au fost gasite in Galapagos. Aceste insule poseda o suprafata imensa si reprezinta un veritabil cuib pentru biodiversitate si, fiecare an noi specii sunt gasite. Astfel, animale necunoscute inainte devin din ce in ce mai cunoscute cum ar fi, spre exemplu, axolotul, cunoscut drept pestele umblator mexican.

In plus, numeroase sunt creaturile care au fost oficializate in ultimii ani. Printre acestea se numara pestele-pisica, botezat Wolverine, o broasca ciocolata, un paianjen Nemo si multe aletele. Numai putin de 2000 de noi specii marine au fost recenzate in anul 2021. Si, daca aceasta cifra poate parea enorma pentru unii, ramane destul de slaba in comparatie cu obiectivele cercetatorilor care vor sa gaseasca mult mai multe, in fiecare an. Acestia estimeaza ca exista numai putin de 1,5 milioane de specii negasite. Lucrarile efectuate nu sunt suficiente pentru a obtine informatii cu privire la fiintele vii care traiesc in apele noastre adanci.

Ghice ce mai avem pentru tine?  De ce nu este frig intr-un iglu?

Sursa: https://lesavaistu.fr/especes-sous-marines-meconnues/

Biciclete pentru toata familia pe https://bicicleta.ro/: pentru copii, dame, MTB, BMX, pliabile, electrice si chiar biciclete fitness.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More