In ce an s-a nascut Tom Cruise?

Thomas Cruise Mapother IV s-a nascut in anul 1962, pe data de 3 iulie. Este un actor, cascador si producator de filme. S-a nascut in Syracuse, New York.

Dupa ce a interpretat roluri secundare in mai multe lung-metraje, in special in Taps (1981) si Outsiders (1981), obtine primul sau rol important in comedia dramatica Risky Business (1983) care ii aduce succesul. In 1986, rolul pilotului de avion de vanatoare Pete “Maverick” Mitchell din Top Gun face din el un actor recunoscut pe plan international. Actorul incepe sa primeasca roluri principale sub directia mai multor mari realizatori precum Martin Scorsese. Joaca in filme cunoscute precum Rain Man (1988) Born on 4 July (1989) sau Mission Impossible (1996).

Apoi, incearca personaje mai negative. Stanley Kubrick reuseste sa patrunda in intimitatea sa pentru Eyes Wide Shut (1998), Paul Thomas Anderson il transforma in guru pentru filmul Magnolia (1999) si Michael Mann il transforma in ucigas platit in Collateral (2004).

Asemanatoare

In ce an s-a nascut Rag’n’Bone Man

Ghice ce mai avem pentru tine?  In ce an s-a nascut Dan Balan

Incepand cu anul 2000, Tom Cruise joaca in mai multe blockbustere science-fiction: Minority Report (2002), Oblivion (2013) si Edge of Tomorrow (2014). Se bucura de un succes enorm si producand propriile sale filme. Este cazul si filmului Mission Impossible, o saga de succes in care joaca rolul lui Ethan Hunt. A mai dezvoltat o alta franciza ca si actor-producator, Jack Reacher, film care se bucura de doua parti.

In timpul carierei sale, Tom Cruise a primit trei nominalizari la premiile Oscar si sapte nominalizari la Globurile de Aur, din care trei premii. Conform revistei Forbes,Tom Cruise figura in anul 2012 pe lista celor mai platiti actori de la Hollywood, cu 75 000 000 de dolari. In anul 2021 revine cu Top Gun: Maverick, continuarea filmului care i-a adus succesul in urma cu 35 de ani, l-a propulsat la stadiul de vedeta internationala.

Ghice ce mai avem pentru tine?  In ce an s-a nascut Angelina Jolie

Apartenenta sa la scientologie, considerata de multi o secta sau o religie de unele tari, este la originea a numeroase polemici.

You might also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More